ACM start met nieuw zangseizoen

AALTEN - Het Aaltens Christelijk Mannenkoor (ACM) start het nieuwe seizoen op maandag 3 september om 20.00 uur in De Hofnar in Aalten, en begroet graag nieuwe koorleden bij de start van het nieuwe seizoen.

Het koor zou het fijn vinden om een aantal nieuwe gezichten te zien op die repetitieavond. Zingen in het mannenkoor heeft een lage drempel en iedereen zal zich er weldra thuis voelen. Men hoeft er trouwens niet perse een fraaie stem voor te hebben en ook is kennis van noten lezen niet noodzakelijk. Bij zingen in een koor wordt namelijk niet geluisterd naar de individuele stem maar naar de samensmelting van de stemmen van alle koorleden. En - niet onbelangrijk - een mannenkoor heeft ongetwijfeld van alle soorten koren de meest robuuste en stoere uitstraling.
Susanna Veerman is de dirigent en leert de leden van ACM de fijne kneepjes van het zingen.


www.acmaalten.nl


Foto's gezocht van oud-Bredevoort en zijn inwoners

BREDEVOORT - De beheerders van de facebookpagina Historisch Bredevoort , Henk Boelens en Ron Kuiperij, zijn altijd op zoek naar nieuwe foto's en berichten. Daarom stuurden zij onderstaande oproep in.

"Zoals velen van u al weten word de Facebookpagina al jaren elke week aangevuld met nieuwe foto's en berichten over de Bredevoortse panden, bewoners, middenstand en verenigingen. Graag zouden wij hier mee doorgaan, maar wij hebben dan wel meer materiaal nodig. Daarom zijn we op zoek naar foto's van winkels zoals schoenmaker Temming, bakkerij B. Sellink, B.Navis graan en kunstmesthandel, Spar Bredevoort, Smederij Eppink, Meubelzaak Lensink in de Prinsenstraat, schildersbedrijf Abbink in de Kerkstraat, Voltman loodgieter, J.M. Stocker stoomfabriek Bredevoort 1919, Supermarktje van Wensink, groentezaak van Eppink op het Zand, Supermarkt Oonk, Slagerij Eppink, meubelzaak Betting Landstraat, de fietsenzaak van Migchelbrink en Meulenbeek, enzovoorts. Heeft u nog andere foto's (familie kiekjes), oude filmpjes en of ander materiaal (folders, ansichtkaarten, affiches, oude tekeningen, schilderijen, enzovoorts) dat wij mogen gebruiken, dan horen wij dat graag. Als u niet in de gelegenheid bent om zelf foto's of materiaal te scannen, dan kunnen wij dat voor u doen en krijgt het het originele materiaal natuurlijk terug."

Boelens en Kuiperij zijn te bereiken via schilderij-piet-te-lintum@live.nl of tel. tel. 06-39342296.


Restantenverkoop in Dinxperlo

DINXPERLO - Op vrijdag 24 augustus houden de ondernemers in het centrum van Dinxperlo een restantenverkoop, tijdens de reguliere openingstijden van de winkels van 09.00 tot 20.00 uur.

Deelnemende zaken bieden tegen spectaculaire prijzen allerlei koopjes aan. En natuurlijk kan men op diverse plekken een terrasje pakken of een ijsje eten.

Een bezoek aan de restantenverkoop is mooi te combineren met een bezoek aan de Beste Markt van Nederland: vanaf 12.00 uur is de warenmarkt in Dinxperlo. Er speelt een draaiorgel en voor de kleintjes is er een draaimolen.