Joost Roelofsen spreekt de aanwezigen toe. Op de achtergrond de nieuwe vlag van de kinderkampweken. Foto: Karin Stronks
Joost Roelofsen spreekt de aanwezigen toe. Op de achtergrond de nieuwe vlag van de kinderkampweken. Foto: Karin Stronks Foto:

Nieuwe slaaptenten voor kinderkamp

'We kunnen weer jaren vooruit'

Door Karin Stronks

AALTEN/BORCULO – Zeven nieuwe slaaptenten voor de Aaltense kinderkampweken, die in Borculo plaatsvinden, zijn op donderdag 12 juli officieel in gebruik genomen. De 'inwijding' had een feestelijk tintje. In het bijzijn van een groep vrijwilligers werd de nieuwe vlag van de kinderkampweken gehesen door Gerard Dibbelink, eigenaar van de grond waar de tenten zijn opgezet. Na een spontaan applaus was er koffie of thee met een appelflap en een toost op de nieuwe slaaptenten. "We kunnen nu weer jaren vooruit", glimlacht Joost Roelofsen, voorzitter van de commissie kinderkamp.

Eigen stijl
Twee grote recreatietenten, een keukentent, sanitaire voorzieningen, de opgeknapte voorraadwagen en de zeven gloednieuwe slaaptenten staan klaar voor de populaire kinderkampweken waar zo'n tweehonderd kinderen een plezierige kampweek beleven. Het terrein is ideaal, overzichtelijk, een groot grasveld in het midden en een trapveldje een eind verderop. Een kleine twintig vrijwilligers zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor Kampweek 1. Zes weken lang brengen basisschoolkinderen een week op dit terrein door. Elke week veertig kinderen en twaalf begeleiders, elke kampweek met een eigen stijl, identiteit.
Diaconie
De nieuwe slaaptenten ruiken nog 'vers', de kinderen van Kampweek 1 zullen het eerst in de nieuwe tenten slapen.


Lees verder op pagina 12