Het modelspoorpanorama is te bewonderen in de Peperstraat. Foto: PR
Het modelspoorpanorama is te bewonderen in de Peperstraat. Foto: PR

Straatacts AaltenDagen nu ook van Streek!

AALTEN - Tijdens de eerste van vier AaltenDagen, 26 juli zullen diverse ondernemers uit Aalten en omgeving op de zomerse markt tijdens de AaltenDagen staan. De organisatie werkt er naar toe om de AaltenDagen meer en meer 'van Streek' te maken.
Nieuw is ook dat de straatacts verzorgd worden door verschillende talenten en verenigingen uit Aalten en omstreken. De organisatie heeft de afgelopen jaren hulp gehad van diverse bedrijven en verenigingen tijdens de diverse evenementen en wil hen graag ook een extra podium bieden op de AaltenDagen.

De AaltenDagen zullen vanaf dit jaar telkens meer 'van Streek' zijn. De braderie zal naast ook de plaatselijke winkeliers, meer en meer gevuld worden met stands vanuit de streek. Zo zullen diverse ambachten zich presenteren, als glasfusing, terrazzo, koken, een naaistudio, unieke kledingbedrijven en ook kaas, groenten en fruit uit de omgeving van Aalten.
Ook de activiteiten tijdens de vier AaltenDagen zullen verzorgd worden door talentvolle (jonge) mensen vanuit diverse bedrijven, verenigingen en organisaties.

Muziek en dans
Zo zullen de de straatdansers van DanzArte optreden in een kleine groep en ook solo en als duo. Evert Stroet uit Dinxperlo, bekend geworden tijdens S-factor en student op het conservatorium, zal geliefde country-, folk- en popnummers zingen in de straten, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Mitch Lodewick, populaire deelnemer aan de Nederlandse èn Duitse Idols zal de tweede AaltenDag zingen te midden van het publiek met zijn eigen gitaar.
Het Modelspoor Panorama, dat voorgaande jaren elke AaltenDag vele belangstellenden om zich heen verzamelt, zal twee dagen te bekijken zijn in de Peperstraat.
Toontje Ongeregeld uit Winterswijk sluit de braderie af tijdens de tweede AaltenDag, met aanstekelijke dweilorkestmuziek. DJ Sascha uit het Duitse Rhede zal het publiek tijdens de derde AaltenDag vermaken met populaire en uiteraard ook Duitstalige muziek.
De laatste Aaltendag zal een spectaculaire afsluiting zijn met de voetbalclinic van ex-prof voetballer Martijn Meerdink en DanzArte van Magali Tiemersma op het podium. Ook kunnen kinderen deelnemen aan de populaire workshop van de drumband VMS. Tijdens elke AaltenDag kunnen kinderen boodschappen verzamelen op Jumbo-ski's en volwassenen boodschappen stapelen op de Markt. Hiermee kunnen fraaie prijzen gewonnen worden.

Kratten stapelen
Elke AaltenDag kan de jeugd kratten stapelen met Atlantic. Op indrukwekkende hoogte zullen de bierkratjes gestapeld worden door de jonge deelnemers die zich gezekerd weten door de brandweerwagen van Schoorsteenveegservice te Linde. Enthousiaste jongeren van Jeugdcentrum Atlantic zullen zich elke AaltenDag inzetten om jongeren te motiveren de stapel kratten nog net ietsje hoger te maken dan hun voorganger.

Iedereen met een talent, die dat ook wil tonen tijdens de Aaltendagen, kan mailen naar info@sap-aalten.nl. SAP neemt dan contact op.


www.aaltendagen.com