De clubkampioenen van Atak. Foto: PR
De clubkampioenen van Atak. Foto: PR :

Zafer Zenginer kampioen ATAK

AALTEN – Zoals de laatste jaren gebruikelijk heeft tafeltennisvereniging ATAK het seizoen afgesloten met de clubkampioenschappen. Zafer Zenginer werd voor de tweede keer kampioen van ATAK. De finale bij de senioren-B werd gewonnen door Joran Holtman.

De vier spelers die de halve finale bereikten bij de senioren-A waren geen verrassing: de drie spelers van het eerste team (Bert te Lindert, Herwin Wensink en Zafer Zenginer) en Gerard ter Horst, afgelopen kompetitie de beste speler van het tweede team.

In de ene halve finale was Gerard ter Horst niet opgewassen tegen Bert te Lindert en verloor met 0-3 (6-11, 7-11 en 9-11). In de andere halve finale speelde de kampioen van vorig jaar (Herwin Wensink) tegen de kampioen van twee jaar geleden (Zafer Zenginer). Deze halve finale werd gewonnen door Zafer Zenginer met 3-1 (10-12, 11-9, 11-5 en 11-3).

De finale werd daardoor gespeeld tussen Zafer Zenginer en Bert te Lindert. De eerste game was voor Bert, maar vervolgens won Zafer drie games op rij: 3-1 (4-11, 11-9, 12-10 en 11-5). Daardoor mocht Zafer Zenginer de eerste prijs en de wisselbeker mee naar huis nemen. Opvallend dit jaar: de ranglijst van de klubkampioenschappen bij de senioren is dit jaar exact hetzelfde als twee jaar geleden!

In de finale bij de senioren-B stonden twee spelers van team 3 tegenover elkaar: Piet Blok en Joran Holtman. Dit was een spannende partij met wisselende kansen. De eerste game was voor Joran en de tweede voor Piet. De derde game werd weer door Joran gewonnen en de vierde door Piet. De vijfde game moest de beslissing brengen en die werd gewonnen door Joran Holtman. De eerste prijs was daarmee voor Joran Holtman.

Uitslagen clubkampioenschappen tafeltennisvereniging ATAK 2018:
Senioren-A: 1. Zafer Zenginer; 2. Bert te Lindert; 3. Herwin Wensink; 4. Gerard ter Horst.

Senioren-B: 1. Joran Holtman; 2. Piet Blok; 3. Rutger Breuker; 4. Jochem van Eldik.