Een 'pop up'-boekenmarkt tijdens de Aaltendagen. Foto: PR
Een 'pop up'-boekenmarkt tijdens de Aaltendagen. Foto: PR Foto: Foto:

Alzheimer Café op bezoek bij Pronsweide

REGIO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in voor de regio op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Ditmaal wordt een bezoek gebracht aan het dagcentrum van de Pronsweide in Winterswijk.

Op deze avond is men welkom om een kijkje te nemen in het dagcentrum van Pronsweide. Iedereen kan zien wat een dagcentrum kan bieden aan mensen met dementie. Een dagcentrum als in de Pronsweide verzorgt vijf dagen in de week opvang. Ook wie zelfstandig woont, maar wel ondersteuning nodig heeft, kan één of meerdere dagen per week naar het dagcentrum komen. De groepsgewijze ondersteuning is gericht op het vergroten of behouden van de zelfstandigheid, het stimuleren van sociale contacten en het ondersteunen van de mantelzorgers. Op deze avond laat Pronsweide zien wat zij voor mensen met dementie kunnen betekenen en hoe men hiervoor in aanmerking komt.
De bijeenkomst is op woensdag 25 juli bij de Pronsweide, Morgenzonweg 29 in Winterswijk. Bezoekers van het Alzheimer Café worden opgevangen door de vrijwilligers van het Alzheimercafé tussen 19.30 en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
Meer informatie is te verkrijgbaar via www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of tel. 06-13514411.


Excursie Groei & Bloei

AALTEN - Groei & Bloei Aalten en omstreken gaat op excursie. Dinsdag 24 juli is iedereen welkom vanaf 19.30 uur in de tuin van Jan en Resie Nijenhuis aan de Zegendijk 10 in Zieuwent. Deze tuin kan omschreven worden als een boerderijtuin met een groot aantal bijzondere planten en bomen.

Jan probeert de tuin in elk jaargetijde aantrekkelijk te laten zijn en daarbij heeft hij een voorliefde voor bomen en struiken met een mooie herfstkleur. Dat aantrekkelijk zijn geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor vogels en insecten. Grenzend aan de tuin hebben ze een hoogstamboomgaard met zeldzame appel- en perenrassen, een bloeiende akkerrand voor bijen en patrijzen en sinds dit voorjaar de groene kathedraal, bestaande uit 84 Italiaanse populieren geplant op basis van de plattegrond van de Zieuwentse Werenfriduskerk. De groene kathedraal is tevens startpunt van het Kienbanepad, een wandelpad over het kavel, door het weiland, langs de slootkant, langs poelen en houtwallen, met een lengte van circa twee kilometer. Iedereen is welkom in Zieuwent, men dient wel op eigen gelegenheid er naar toe te gaan.


Pop-up boekenmarkt tijdens Aaltendagen

AALTEN - Vrijwilligers van het Nationaal Onderduikmuseum zijn druk bezig om een pop-up boekenmarkt tijdens de aanstaande Aaltendagen voor te bereiden. Op de donderdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus wordt er een grote collectie, voornamelijk tweedehands, boeken aangeboden. Deze zijn voor dit specifieke doel bij het museum ingeleverd door vrijwilligers en leden van het museum en particuliere donateurs. Ook de documentatiegroep 40-45 zal deze donderdagen aanwezig zijn met een stand met boeken. Het gaat om een breed scala aan boeken, over de meest uiteenlopende categorieën, die tegen zeer schappelijke prijzen aan de man of vrouw gebracht worden. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de het Nationaal Onderduikmuseum.


Stichting Hope & Believe weer op Aaltendagen

AALTEN - Twee jaar geleden stond de Stichting Hope & Believe op de Aaltendagen. Dit jaar zullen zij er weer zijn om geld in te zamelen voor Anniek Reijmer. Anniek heeft de ziekte van Lyme en is hiervoor behandeld, onder andere in Amerika.

Op het moment dat zij naar Amerika vertrok, ging het erg slecht met haar. Anniek lag alleen nog in een donkere kamer en praten ging niet of moeizaam, ze kon geen licht en geluid verdragen.
Haar behandelingen worden hier nu voortgezet en ze maakt kleine stappen vooruit. Ze is krachtiger en praten gaat beter. Wel is behandeling voorlopig nog nodig en daarom zet de stichting zich nog steeds in voor haar.
Tijdens de Aaltendagen staat Stichting Hope & Believe op 2 augustus voor Lelou Haarmode. Zij stellen een plek beschikbaar voor de stichting. De stichting verkoopt weer allerlei leuke artikelen onder andere decoraties, zelfgemaakte kaarten en sleutelhangers .
Over de strijd van Anniek is een documentaire gemaakt: 'Waar Lyme in stilte je leven verwoest'. Deze documentaire zal op 1 augustus worden uitgezonden op TV Gelderland.


www.hopeandbelieve.com