Haarts Fotocollectief exposeert prijswinnende serie

HAART/DOETINCHEM - In de maanden juni en juli exposeert het Haarts Foto Collectief in de Brewinc galerie in Doetinchem. De expositie laat een grote diversiteit aan foto's zien met een winnende serie van 'Eenzame schuurtjes in het landschap', portretten van dieren uit de zoo en eigen werk.

Voor de derde keer op rij heeft het HFC de eerste prijs van de regionale digitale fotowedstrijd van de Fotobond Gelderland Zuid voor amateurfotoclubs gewonnen.Het Foto Collectief won met een serie van acht foto's, in zwart-wit afgedrukt, met het thema 'Eenzame schuurtjes in het landschap'. De foto's zijn gemaakt door acht verschillende fotografen. De samenhang en de details van de aangeboden series werden beoordeeld door een driekoppige deskundige vakjury.
Naast deze prijswinnende serie worden nog een aantal portretfoto's van dierentuindieren geƫxposeerd en een gevarieerde collectie van eigen werk van de fotografen die verbonden zijn aan het HFC.
De getoonde werken zijn eventueel in overleg met het HFC ook te koop.

Het Haarts Foto Collectief (HFC) is een vereniging van foto-enthousiastelingen die direct of indirect een binding hebben met het buurtschap de Haart in Aalten. Het HFC is op 11 juli 2013 opgericht. Een behoorlijk jonge club dus. "Ons doel is om elkaar uit te dagen, zowel op het creatieve vlak als het technische, en elkaar verder te brengen in de kunst van fotografie", geeft voorzitter Ronald Kobessen aan. "Dat alles in een gezellige en veilige sfeer."

Kijk voor meer informatie over het HFC op www.hfc-foto.nl.

Locatie: 't Brewinc, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem. Openingstijden: juni en juli 2018 van maandag tot en met zaterdag, met uitzondering van feestdagen, van 10.00 tot 16.30 uur. De entree is gratis.