Jan Helmink, Jan te Winkel en Stefanie te Beest proosten alvast op het Ondernemerscafe Aalten. Foto: PR
Jan Helmink, Jan te Winkel en Stefanie te Beest proosten alvast op het Ondernemerscafe Aalten. Foto: PR

Ondernemerscafé Aalten:
ontspannen netwerken

AALTEN/DINXPERLO – Het concept van ondernemers die elkaar ontmoeten buiten hun eigen werkzaamheden om, is niet nieuw. Overal in den lande, ook in de Achterhoek, zijn er dergelijke netwerkverbanden. Het Ondernemerscafé Aalten kiest een benadering die in de regio nog niet veel wordt toegepast.

Door Leander Grooten

Half mei zaten ze voor het eerst bij elkaar, maar de eerste is al over een paar weken. Jan Helmink, Stefanie te Beest en Jan te Winkel zien het helemaal voor zich: een vrijdagmiddagborrel met ondernemers uit alle sectoren in de regio Aalten om te netwerken.

ZZP-dag
Stefanie te Beest is sinds een maand zelfstandig ondernemer als arbeids- en organisatiepsycholoog. Op de door haar bezochte ZZP-dag op 10 maart bleek er behoefte aan ontmoeting. De dag werd mede georganiseerd door Jan Helmink van JARBON ARBO- en werkadvies. "De uitkomst van de enquête was de aanleiding om het Ondernemerscafé op te richten," aldus Helmink.
Stefanie is regelmatig bij netwerkbijeenkomsten te vinden. "Vaak is er een spreker of een rondleiding door een bedrijf. Ik mis dan de tijd om anderen te spreken."
Het trio sluit niet uit in de toekomst thema's te gaan behandelen. "Eerst ontmoeten, een netwerkrelatie opbouwen en zien wat er leeft."

Informeel
Jan te Winkel van WassinkteWinkel Hypotheken en Financieel Advies, memoreert aan voorbije tijden: "Vroeger ging je op vrijdagmiddag in de kantine zitten met een pilsje. Je nam ongedwongen de week met elkaar door. Dat zie je niet veel meer, en al helemaal niet bij kleine zelfstandigen. En dat wordt gemist."
Hij vat dan ook het doel van het initiatief kernachtig samen: "Je netwerk vergroten en kennis uitwisselen op een informele manier." De andere twee knikken instemmend.

Frequentie, locatie
Het Aaltense trio wil de vrijdagmiddagborrel in ere herstellen. "Maar niet elke week, eens per twee maanden. De eerste is op vrijdag 29 juni in Café Schiller, standaard van 16:00 tot 18:00 uur", aldus Helmink die net de website 'de lucht' in heeft gedaan. Het Ondernemerscafé strijkt elke keer neer in een andere horecagelegenheid in Aalten of Dinxperlo.

Verwachtingen
Ondernemers uit allerlei achtergronden kunnen deelnemen: vastgoed ondernemers, afvalverwerkers, artiestenbureaus, evenementen organisatoren, politici, middenstand, culturele ondernemers enzovoorts. Opgave is niet noodzakelijk, maar wel handig. "Het is voor geïnteresseerden ook handig om te weten wie zich hebben opgegeven, dan ben je zelf ook eerder geneigd je op te geven." Al bij het opgeven begint dan ook het netwerken.
De organisatie heeft zo haar verwachtingen over het bezoekersaantal. "Op de ZZP-dag waren zo'n zestig bezoekers en een groot deel gaf aan behoefte te hebben aan een dergelijk initiatief."
Te Winkel vult aan: "Als er twintig komen, is dat ook hartstikke mooi."

Kosten en opgave
Voor het eerste Ondernemerscafé op 29 juni kan men zich opgeven via www.ondernemerscafeaalten.nl en het daar vermelde e-mailadres. Ook via de Facebookpagina kan informatie worden gehaald en genetwerkt worden. "Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. We zijn gewoon met elkaar in een café en drinken wat met elkaar. Datgene wat je drinkt, betaal je."


Jumbo houdt spaaractie voor glazen

AALTEN - Klanten van Jumbo kunnen vanaf deze week tot en met 28 augustus sparen voor glazen van het gerenommeerde, 145 jaar oude merk Schott Zwiesel. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt de klant een spaarzegel. Met een volle spaarkaart en een bijbetaling van 3,99 of 4,99 euro kunnen klanten een set van twee glazen met een adviesprijs van gemiddeld 17 euro aanschaffen. Het assortiment bestaat uit wijn-, water-, longdrink-, gin tonic- en bierglazen. De glazen zijn gemaakt van het door de onderneming zelf uitgevonden en gepatenteerde Tritan® kristalglas. Hierdoor zijn ze tot 40% breukbestendiger, kunnen in de vaatwasser en bevatten geen barium en lood.