Voor elk wat wils op de restantenmarkt van de ondernemers en de Wereldmarkt van Mondiaalten. Foto: PR
Voor elk wat wils op de restantenmarkt van de ondernemers en de Wereldmarkt van Mondiaalten. Foto: PR Foto:

Restantenmarkt en Wereldmarkt op één dag

AALTEN - Op zaterdag 9 juni van 11.00 tot 16.00 uur vindt in het centrum van Aalten een prachtig gecombineerd evenement plaats. De winkeliers van Aalten houden hun altijd druk bezochte Restantenmarkt en daarnaast is de Wereldmarkt van MondiAalten. Deze beide evenementen zijn ook nog eens tijdens het Wijnfeest in Aalten. Extra reden om Aalten te bezoeken deze zaterdag.

Al vanaf 11 uur staan meer dan 50 kramen opgesteld op de Markt en in de straten. De winkeliers verkopen, naast hun gebruikelijke waren, vele producten die voor zeer lage prijzen ingekocht kunnen worden. Het woord 'restanten' dekt al lang niet meer de lading, toch blijft het een begrip.
Door het hele centrum kan voordelig worden ingekocht.
MondiAalten wordt om 11 uur officieel geopend op de Markt door Burgemeester Stapelkamp, waarna vervolgens muzi ek en dans uit diverse werelddelen te zien en te horen zal zijn. De talrijke kramen zijn bemand door diverse goede doelen organisaties en er zijn hapjes te proeven uit verre oorden.
Voor kinderen is er een speciale speurtocht.


Extra concert van LSAMusic

AALTEN - Op zondag 10 juni, aanvang 15.00 uur is er een extra concert van LSAMusic: Gepetto XL plays The Dark Side of the Moon, in Oerkroeg Schiller.

De vele fans van de muziek van Pink Floyd zullen zondagmiddag 10 juni ongetwijfeld voor een vol Schiller zorgen. Vanaf 15.00 uur verzorgt Gepetto een try-out uitvoering van het legendarische album The Dark Side of the Moon uit 1973.
Een album dat gerekend wordt tot de klassiekers in de geschiedenis van de popmuziek met
onvergetelijke nummers als Speak to me, The great gig in the sky, Money en Brain Damage.
En er zullen deze middag wellicht nog meer Pink Floyd songs gespeeld worden.
Gepetto speelt al sinds het jaar 2000 de Achterhoek plat in verschillende personele bezettingen.
Met onder anderen een naamsverandering in 2006, richt de band zich nu op het spelen van Classic Rock Songs uit meerdere decennia. De grote droom om ooit een Pink Floyd Tribute neer te zetten bleef steeds aanwezig. Met een Extra Large uitbreiding van (semi)professionele muzikanten, waaronder drie geweldige zangeressen, maakt Gepetto deze droom nu waar.

Donateurs en sponsoren van LSAMusic hebben gegarandeerd een plek en gratis toegang. Alle reden dus om ook LSAdonateur te worden voor 4 euro per maand. Voor de overige muziekliefhebbers zijn daarom slechts 50 e-tickets à 10 euro beschikbaar, te bestellen via de website.


www.lsamusic-aalten.nl


Wijnfeest Aalten

AALTEN - Het Wijnfeest op de Markt in Aalten is dit jaar van vrijdag 8 juni tot en met zondag 10 juni midden op de Markt in het historische centrum van Aalten. Al voor het vijfde jaar reizen wijnboeren uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel af naar Aalten en samen met de Aaltense wijnbouwer schenken zij hun wijn voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

De Duitse Wijnboeren verbouwen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van in het prachtige landschap. Het grote aantal verschillende druiven en uiteenlopende methodes van oogsten en voorbereiden van de wijn, zorgt voor een groot assortiment aan wijnen en een eigen unieke smaak per wijnboer. Ook de Achterhoekse wijn heeft zijn eigen unieke smaak.
In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten al een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo'n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de wijnboeren de kans om de oogst van het afgelopen jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie succesvol opgepakt en ook het Duitse publiek weet het Wijnfeest in Aalten te waarderen.
Wordt er in Duitsland jaarlijks een Wijnkoningin gekozen, in Aalten krijgt zij hulp van haar vriendinnen. Wijnkoningin Youandi zal dit jaar, samen met de prinsessen Eline en Iris het wijnfeest officieel openen en ook zullen zij het hele weekend aanwezig zijn als gastvrouwen van het feest. Elk jaar worden nieuwe wijnprinsessen gekozen, welke op de zondag van het wijnweekend bekend gemaakt zullen worden.
Vanaf vrijdag 8 juni 17.00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel en de Aaltense Wijnbouwer. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes.
Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten, mede dankzij de vele plaatselijke sponsoren. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de Aaltense talenten die hun medewerking willen verlenen.
Tijdens het Wijnfeest is het in overleg mogelijk voor bedrijven, vriendengroepen, verenigingen, e.d. een speciaal Wijnarrangement of Wijnproeverij te organiseren.
Samen met de plaatselijke horeca en de Wijnboeren heeft de organisatie een aantal leuke ideeën hiervoor. Bij interesse of meer info mail naar info@sap-aalten.nl.