Sjoerd te Boekhorst en Joost Rasing combineren langs Rob Buter van SDC Putten. Foto: Cor Hinkamp
Sjoerd te Boekhorst en Joost Rasing combineren langs Rob Buter van SDC Putten. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV eindigt als zevende na winst op SDC Putten

AALTEN - De laatste wedstrijd van het seizoen stond in het teken van afscheid nemen. De wedstrijd tegen SDC Putten was niet meer van belang voor beide teams, omdat zowel de gasten van de Veluwe als de Aaltenaren voor de wedstrijd al verzekerd waren van nog een jaar hoofdklasse. AZSV won met 2-0 en spaarde de gasten door nog een handvol hele goede kansen te missen. Daardoor eindigde de ploeg van Dennis van Toor als zevende in de hoofdklasse B en kon de Arnhemse oefenmeester met een gerust hart afscheid nemen na acht seizoenen AZSV.

Ook werd na dit duel afscheid genomen van assistent-trainer Yassin Ouardighi en de spelers Thomas Stoverinck (volgend seizoen FC Trias) en doelman Harm ter Maat (komend seizoen AZSV 5). Harm ter Maat mocht de plek onder de lat innemen in dit laatste duel van het seizoen en hield zijn doel schoon.
AZSV had weinig moeite met de Veluwse opponent, vooral ook omdat ze makkelijk op voorsprong kwamen. Scheidsrechter Smit uit Huizen legde de bal op de stip, op advies van zijn assistent na een voorzet van Joost Rasing. Robbin Thuss benutte de toegekende strafschop, 1-0. SDC Putten zette er een paar speldenprikjes tegenover, maar de thuisclub was gevaarlijker. Vlak voor rust pakte Brian Hogeweide de bal af van een Puttenaar en legde goed breed op Robbin Thuss. Deze stelde vervolgens Sjoerd te Boekhorst in staat om de 2-0 binnen te schieten.

Na de pauze redde Harm ter Maat bekwaam bij een kopbal van aanvoerder Kees Pluim en een schot van invaller Abdelmoumin Cherkaoui ging over het Aaltense doel. Daarna begon het kansenfestival voor de ploeg van Dennis van Toor, die graag met een grote score afscheid had genomen van zijn AZSV. Echter doelman Manuel Hoogewoning, die komend seizoen de kleuren van Sparta Nijkerk zal gaan verdedigen, hield zijn ploeg goed in de wedstrijd. Goede kansen waren niet besteed aan Yeftha Nyamsangya, Rik van der Eerden en Joost Rasing. Ook keerde hij goed een schot van Niek te Veluwe en zag hij een inzet van Bram Rensing net voorlangs gaan. In de slotfase kreeg Harm ter Maat zijn publiekswissel en nam het publiek afscheid van het team en van Dennis van Toor in het bijzonder.


AVA'70 provinciewinnaar
'Vereniging van het Jaar'

AALTEN - Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. AVA'70 is winnaar van de categorie sport in de provincie Gelderland op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. Het ingezonden verhaal van AVA'70 en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.

In elke provincie is er een winnende vereniging in de categorie sport en cultuur. Begin september bezoekt de jury deze 24 verenigingen. Elke vereniging zal getoetst worden op thema's als; maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: "Natuurlijk willen wij als eerste de winnende verenigingen van harte feliciteren. Een mooie manier om het verenigingsverhaal binnen de gemeente in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema's als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden!"

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven allen in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen te vergroten door verenigingen te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Samen ondersteunen zij verenigingen om aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder te worden. En dat is belangrijk, want verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen.

Bloemen voor Yassin Ouardighi (links) en Dennis van Toor bij hun laatste wedstrijd als trainers voor AZSV. Foto: Cor Hinkamp