Enkele jeugdleden van Get Started heten de nieuwe leden van SCHIK! alvast van harte welkom. PR Eendracht Aalten
Enkele jeugdleden van Get Started heten de nieuwe leden van SCHIK! alvast van harte welkom. PR Eendracht Aalten Foto:

Eendracht Aalten lanceert
introductiecursus en –orkest SCHIK!

AALTEN - Vanaf september stromen 6- tot 9-jarigen, startend bij fanfare Eendracht Aalten, in bij SCHIK!. SCHIK! is de nieuwe introductiecursus voor de allerkleinsten waarbij zij direct samen in orkestvorm muziek maken.

SCHIK! is voor kinderen die aan het begin staan van hun muzikale carrière. Jeugdcoördinator Peter Kraaijenbrink hierover: “Als je muziek bij ons gaat maken, start je bij SCHIK!. De naam laat al zien dat dit garant staat voor plezier. SCHIK! laat kinderen SCHitteren In Klanken. Dat doen we door ze vanaf het eerste moment al muziekinstrumenten toe te reiken, veel plezier te maken en continue samen te spelen”.

Als de keuze op een specifiek instrument gevallen is, blijven de kinderen nog even spelen in het SCHIK!-orkest. Dirigent en docent van SCHIK! Tjeerd Nijhof vertelt hierover: “Als je start met muziekles stroom je na gemiddeld een jaar in bij het jeugdorkest Get Started. Dat betekent dat je in de huidige situatie bijna een jaar niet met anderen muziek maakt. Terwijl juist dat het krachtige en plezier gevende element is binnen muziekeducatie.” Bij orkest SCHIK! speel je als je nog oriënterend bent én als je je eerste muzieklessen aan het volgen bent. Kinderen kunnen op die manier ook veel van elkaar leren. Als ze klaar zijn voor het jeugdorkest Get Started stromen ze automatisch daarin door. Dit orkest staat ook onder muzikale leiding van Tjeerd. Kinderen zijn hierdoor al met de dirigent bekend wat een soepele overgang tussen de twee jeugdorkesten ten goede komt.

Eendracht neemt binnen deze verfrissende wending ook afscheid van de blokfluit. Peter: “De blokfluit is jaren het vertrekpunt van de eerste muzikale kennismaking en het leren van het notenschrift. De blokfluit is in onze optiek alleen niet meer van deze tijd. Er zijn meer aansprekende vormen die kinderen leren noten lezen en kennis laten maken met (blaas)muziek. We zijn bovendien een fanfare en beschikken over een compleet eigen arsenaal aan boeiende instrumenten. We vinden het veel leuker voor de kinderen om ze daarmee te laten ontdekken en experimenteren.”

Startende muzikantjes kunnen op verschillende momenten per jaar instromen bij SCHIK!. De eerste twaalf lessen gaan op vrijdag 7 september van start (17.30-18.30 uur, in De Opmaat, verenigingsgebouw Eendracht). Na de twaalf lessen volgt natuurlijk een concert om trots aan familie te laten zien wat er allemaal al geleerd is. Kinderen kiezen na de twaalf lessen een muziekinstrument uit, gaan muziekles volgen en blijven op de vrijdagavond samen muziek blijven maken in SCHIK!. Vanaf januari wordt de groep dan weer aangevuld met nieuwe enthousiastelingen. De kosten per blok van 12 weken zijn zestig euro. Daarin zijn alle kosten aan materialen en eventuele bruikleen van instrumenten inbegrepen.

Eendracht Aalten ziet het als haar missie om de Aaltense jeugd spelenderwijs kennis te laten maken met muziek. SCHIK! is een vrolijke fanfare-expeditie met plezier als fundament omdat alles begint met SCHIK!.

Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met jeugdcoördinator Peter Kraaijenbrink, jeugd@eendrachtaalten.nl. Vragen mogen uiteraard ook gesteld worden via Facebook(Messenger).


www.facebook.com/EendrachtaAalten