Yvon Jaspers kreeg vorig jaar bij de opening van Farm & Country Fair kalfje Suus van de familie Ruesink. Foto: André Veldhuis
Yvon Jaspers kreeg vorig jaar bij de opening van Farm & Country Fair kalfje Suus van de familie Ruesink. Foto: André Veldhuis Foto:

Kalfje Suus op tv in Onze Boerderij van Yvon Jaspers

IJZERLO - Al jaren roept Yvon Jaspers dat ze graag zelf boerin wil worden. Vorig jaar tijdens de opening van de Farm & Country Fair kreeg ze daarom een kalfje van boerin Suzanne Ruesink.

Ruesink: "Ik vond dat Yvon zelf maar eens moest ervaren hoe het is om boerin te zijn. Er spelen veel dingen in de landbouw waar ze in de stad geen weet van hebben. Inmiddels is Yvon er wel achter dat de regelgeving het niet altijd makkelijk maakt, ik zelf ben trouwens ook weer met m'n neus op de feiten gedrukt."

Het kalfje heeft Ruesink namelijk ruim 5.000 euro gekost. In verband met veranderende, tijdelijke regelgeving in 2017 had Ruesink het kalfje niet van haar bedrijf mogen afvoeren. Ruesink: "Als ik alles van te voren geweten had, had ik Yvon nooit het kalfje laten ophalen. Dan had ze maar wat vaker naar de Achterhoek moeten komen om haar te zien. Inmiddels staat het kalfje bij een bevriende boer van Yvon, dicht bij haar huis."
Het kalfje dat Yvon Suus heeft genoemd was één van de aanleidingen om het nieuwe programma Onze Boerderij te maken. In het programma laat Yvon bekende en onbekende boeren aan het woord over de dilemma's van de landbouw anno 2018. De eerste aflevering die was op zondag 20 mei, werd met ruim 1,5 miljoen kijkers een kijkcijferhit.
Vanaf aflevering 2 zal onder andere Suus, het duurste kalfje van Nederland, te zien zijn. Boerin Suzanne wil graag mensen uitnodigen om samen met de familie Ruesink de derde aflevering van Onze Boerderij te komen kijken. "Iedereen is zondag 3 juni vanaf 19 uur van harte welkom op onze boerderij. We beginnen met een rondleiding en om 20.20 uur gaan we samen Onze Boerderij kijken. Heb je zin om te komen, stuur dan een appje naar 06-28186905. Wat is er nou leuker dan samen te kijken en het gesprek aan te gaan?", aldus Suzanne.
Kalfje Suus zal ook te zien zijn op de komende Farm & Country Fair op 22, 23 en 24 juni.