Wereldmarkt

AALTEN - Op zaterdag 9 juni is er weer een Wereldmarkt op de Markt in Aalten. Elke twee jaar organiseert de Stichting Mondiaalten voor haar projecthouders deze wereldmarkt, waarbij de aangesloten stichtingen zich presenteren en aan de bezoekers duidelijk kunnen maken welk doel zij nastreven en welke resultaten zijn daarbij reeds hebben behaald.

De Stichting Mondiaalten is er trots op dat zestien Aaltense stichtingen zich hebben opgegeven voor deze Wereldmarkt. Op de Wereldmarkt zijn ook hapjes te proeven uit de verschillende landen. Ook zijn er dansgroepen uitgenodigd, die exotische dansen zullen laten zien. Ook zijn er videopresentaties te zien van de vele bereikte resultaten in de diverse landen. Deze Wereldmarkt wordt wederom, in goede samenwerking met de Stichting Aalten Promotie (SAP), tegelijkertijd gehouden met de restantenmarkt van de Aaltense middenstand. Ook zullen op die dag de wijnboeren uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel aanwezig zijn.

Mantelzorgcafé

AALTEN - Op dinsdagochtend 5 juni is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, van 10.30 tot 12.00 uur.

Mantelzorgers zijn van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kunnen mantelzorgers terecht bij het Mantelzorgcafé. Op dinsdagochtend 5 juni, 18 september en 20 november bij 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag 2 augustus, 11 oktober en 13 december bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden. vithulpbijmantelzorg.nl