Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Ab Tenkink
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Ab Tenkink Foto:

Cresendo met Midzomerconcert

IJZERLO - In verband met de nieuwbouw van het Dorpshuus, de wekelijkse repetitieruimte van muziekvereniging Crescendo, is het dit jaar niet mogelijk een concert te geven in de grote zaal. De leden van Crescendo weten hier echter wel een oplossing voor te vinden. Organiseerde men in het verleden al concerten in een machineloods, een manege en een aardappelloods, deze keer is gekozen voor een openluchtconcert op zaterdag 30 juni op het terrein tegenover het Dorpshuus. Onder het motto 'Muziek - Liefde - Naoberschap' zal Crescendo op die avond vanaf 21.00 uur een concert verzorgen met alle onderdelen van de vereniging.

'Muziek' is de hobby van alle leden en muziek spreekt alle talen, 'Liefde' kan iedereen geven en wil ook een ieder graag ontvangen, 'Naoberschap' is de relatief kleine en sociale buurtschap IJzerlo waarin men leeft. Het bijzondere en noemenswaardige aan dit concert is dat alle meewerkende artiesten afkomstig zijn uit de buurtschap IJzerlo. Zo wordt er meegewerkt door twee zangeressen, een pianiste, een accordeoniste, enkele gitaristen én de acrogroep van gymnastiekvereniging Aktief. Ook de slagwerkgroep van Crescendo heeft weer een speciale act in petto.
Het programma, dat gepresenteerd wordt door twee welbespraakte inwoners van IJzerlo, vermeldt prachtige werken, met nummers zoals 'Leafde', 'Baba Yetu', 'Avond', 'Make you feel my love', 'Despacito' enzovoorts. Met het 'Go like Elijah' als finalenummer waaraan alles en iedereen deelneemt, zal dit concert rond elf uur worden afgesloten. Daarna kan de bezoeker nog enige tijd, onder het genot van een hapje en een drankje, nagenieten aan de sta-tafels op het verlichte terrein, om nog na te praten over 'Muziek - Liefde - Naoberschap'.


Oplossing zoekplaatje

AALTEN - Het zoekplaatje van vorige week betrof een foto van een pluimveehandel in Aalten uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

We zien hier de pluimveehandel van Gerrit (Gait) W. Boom en Grada-Aleida Weevers. De foto is genomen voor de laatste locatie van GW Boom pluimveehandel aan de Willemstraat 2, Aalten, nu ongeveer parkeerplaats en Beeklaan. Een vrachtrijder, waarschijnlijk Eierhandel Weevers of een andere pluimveehandel komt een krentenbrood aanbieden. Een krentenbrood werd aangeboden, wanneer er een baby was geboren. In onze omgeving komt het aanbieden van een krentenwegge nog regelmatig voor. Het krentenbrood was niet bestemd voor Gait en Grada, die tijd was voor hen al lang verleden tijd. Waarschijnlijk werd het brood aangeboden naar aanleiding van de geboorte van hun eerste kleinkind? Dit werd gesuggereerd. Wie het weet, mag het alsnog melden.


Zoekplaatje

BREDEVOORT - Het zoekplaatje van deze week is een schoolfoto uit Bredevoort. De schoolklas van meester Piet van Beelen, gefotografeerd in het schooljaar 1973 - 1974. Wie herkent leerlingen, of wie herkent zichzelf? Leuke verhalen over de schooltijd zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom. Reacties kan men sturen naar redactie@aaltensnieuws.nl Ook kan men contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


Foto: Collectie Leo van der Linde