D66 fris uit de startblokken

Op 21 maart haalde D66 vanuit het niets maar liefst twee zetels in de Aaltense gemeenteraad. Een prachtige terugkeer na 20 jaar afwezigheid. De nieuw samengestelde fractie moet nu hard aan de bak om het vernieuwende en verbindende geluid van D66 in de gemeenteraad van Aalten te laten klinken.

"We zijn nu ruim een maand onderweg en iedereen binnen D66 Aalten-Dinxperlo is enthousiast en gedreven", aldus fractievoorzitter Alexander van der Graaff. "We hebben nu een fractie van vier, Gerloeske en ik zitten in de raad, Jeroen en Imalda zijn de fractievertegenwoordigers in de diverse commissies, de zogenaamde Rondetafelgesprekken (RTG's). Heel fijn dat we de onderwerpen kunnen verdelen, zo bouwt iedereen dossierkennis op, waarmee we de komende jaren verder kunnen."

Gerloeske Brezet, met 24 jaar het jongste lid van de gemeenteraad, geeft aan dat er veel op de nieuwe fractie af komt: stukken moeten worden gelezen en er zijn verschillende interessante bijeenkomsten waar de D66-fractie bij aanwezig is. "Laatst waren we met vijf leden bij de inloopavond rond de Slingeplas. Een ontzettend interessante avond waarbij je ogen en oren te kort komt om alle reacties op te vangen. Dit zijn de dingen die lokale politiek zo ontzettend leuk en interessant maken", aldus Brezet. De partij heeft ook een steunfractie, deze bestaat uit leden die mee willen denken over bepaalde onderwerpen, de fractie voeden met informatie en D66 vertegenwoordigen op bijeenkomsten en gesprekken met inwoners.

"Als nieuwe partij is er veel ruimte voor inbreng, geïnteresseerden die op de thema's samenleving, ruimte, financiën en/of bestuur willen meedenken en zich verbonden voelen met het D66-gedachtegoed zijn van harte welkom", geeft Van der Graaff aan. "De fractievergaderingen en bijeenkomsten zijn openbaar, een keer meekijken om te onderzoeken of het iets voor je is, kan altijd."

"Voor de steunfractie zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar mensen met kennis over jongerenwerk, industrie, en woningbouw, maar ook over alle overige politieke onderwerpen is er volop ruimte om mee te denken met de fractie. Er is zelfs nog ruimte om uit onze leden een RTG-lid te benoemen en formeel toe te treden tot de fractie, die is nog niet compleet wat mij betreft", aldus van der Graaff. "We willen overal aanwezig en vertegenwoordigd zijn. Naast enthousiaste Aaltenaren natuurlijk, zijn we zeker op zoek naar betrokken inwoners uit Dinxperlo, Bredevoort en de buitengebieden die D66 daar kunnen vertegenwoordigen, dus meld je vooral aan!"

Is je interesse gewekt? Stuur een mailtje naar: info@d66aalten-dinxperlo.nl.