AD'69 - SV Grol. Foto: PR
AD'69 - SV Grol. Foto: PR Foto:

AD'69 in zwaar weer

AALTEN - AD'69 loopt tegen degradatie aan, misschien niet via directe degradatie, maar de weg via de nacompetitie behoort opeens tot de mogelijkheden waar AD'69 niet aan wil maar toch aan moet geloven. AD'69 is blijkbaar een te kleine voetbalvereniging die het zich niet kan veroorloven om vaste krachten geblesseerd te hebben. De selectie is te klein, blessures worden keihard afgestraft en uiteindelijk is het afwachten of het gepuzzel met namen zal leiden tot een wedstrijd met punten tot gevolg. Ook in deze wedstrijd kwam AD'69 tekort, de eerste 20 minuten was AD'69 weliswaar volop aanwezig op de helft van Grol maar het leidde tot niets. Blessures voorafgaande aan deze wedstrijd zijn een terecht excuus maar ook de tijdens deze wedstrijd zouden uiteindelijk Tom te Brinke, Bram Dekkers en Recep Kaya met nieuwe blessures het onderspit delven. SV Grol profiteerde maximaal daar waar AD'69 faalde en zou uiteindelijk winnend met 0-5 sportpark Zuid verlaten. Keeper Anthony Ikink was tot veel moois in staat, maar het aanvallend collectief van Grol was ook voor Ikink teveel van het goede. AD'69 verliest terecht en maakt zich op voor de de nacompetitie voor behoud in de derde klasse.

Bredevoort wint 'voetballend' op bezoek bij GSV

BREDEVOORT - Dat Bredevoort vaker voetballend de oplossing zoekt heeft zondagmiddag geresulteerd in een overwinning, uit bij GSV. Het werd uiteindelijk 1-2.

Beide teams hadden nog weinig punten verzameld dit seizoen en zouden er dus best drie bij kunnen gebruiken. In de eerste helft was Bredevoort de sterkere partij. Er werden weinig lange ballen gegeven en de heren in het blauw probeerden te voetballen. Belangrijk hierin waren de verdedigende middenvelders Michiel Rave en Koen Hoornenborg die zo goed mogelijk tussen de linies moesten lopen om het spel te verplaatsen. Deze rol werd door beiden goed ingevuld. Vrij vroeg in de wedstrijd wist Bredevoort te scoren. Harm Visser reageerde goed en snel op een hoge bal van Luuk Wensink en schoot deze binnen. De grensrechter van GSV had ondertussen de vlag in de lucht gestoken voor buitenspel. Dit werd door niemand echt serieus genomen omdat dat zeker niet het geval was, maar na een kort gesprek met deze grensrechter besloot de scheids de goal toch af te keuren. Bredevoort wist niet veel later alsnog op voorsprong te komen. Een corner van Luuk werd goed binnengekopt door Rik Tankink. Met een 0-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.
De tweede helft was een heel ander verhaal. GSV begon erg sterk en wist Bredevoort behoorlijk onder druk te zetten. De voetballende oplossingen van Bredevoort kwamen er niet meer aan te pas. GSV was veel sterker en het wachten was op de gelijkmaker. Deze viel bijna, toen de spits van GSV doorbrak en één op één met keeper Ruben Anvelink kwam. De spits omspeelde Ruben, maar door goed loopwerk van aanvoerder Ramon ten Have wist de GSV'er het net niet te vinden. Met het uitblijven van de gelijkmaker zwakte het offensief van GSV wat af en niet veel later scoorde Bredevoort doelpunt nummer twee. Oude rot Tim Weevers besloot zich maar eens met de aanval te bemoeien. Hij schoot een lage voorzet van de zijkant prima tegendraads in de kruising. Bij GSV was na dit doelpunt het geloof wel weg, maar in de 90ste minuut deden ze toch nog iets terug. Op een indraaiende corner werd door Bredevoort niet goed gereageerd waardoor een speler van GSV de bal in het net kon werken.
Al met al een mooie wedstrijd. Het resultaat is voor Bredevoort momenteel niet echt meer van belang maar de manier waarop wel. Het was goed om te zien dat Bredevoort wilde voetballen en niet steeds voor de lange bal koos. Hopelijk kan dit in de volgende wedstrijden worden doorgezet. Aankomende woensdag speelt Bredevoort een uitwedstrijd tegen Vosseveld.