Voetbal als verbindende schakel voor zakelijke contacten over de grens

REGIO - Dat voetbal mensen over landsgrenzen heen met elkaar verbindt, weet iedereen. Dat voetbal ook de drijvende kracht kan zijn achter de opbouw van zakelijke betrekkingen tussen Nederland en Duitsland is minder bekend. Hier speelt het Internationaal Netwerkbureau tijdens een avondbijeenkomst bij voetbalclub 1. FC Bocholt op 12 juni vanaf 18.00 uur op in. Tijdens deze bijeenkomst voor Nederlandse en Duitse ondernemers uit de grensstreek, onder auspiciën van Het INTERREG V-project 'Internationaal Netwerkbureau', staat de rol van voetbal als katalysator van grensoverschrijdende zakelijke contacten centraal.

Voetbalclub VVV Venlo beschikt al geruime tijd over een eigen businessclub specifiek voor Duitse bedrijven. Inmiddels zijn al meer dan veertig ondernemingen partner van de businessclub. Robert Pinor, bij VVV Venlo verantwoordelijk voor de Duitse businessclub, laat zijn licht schijnen over de vraag waarom voetbal zo´n belangrijke rol speelt bij het aankopen van zakelijke contacten over de grens.
Peter Hyballa, profvoetbaltrainer en zoon van een Nederlandse moeder en Duitse vader, gaat nader in op de voetbalsport als netwerkplatform voor grensoverschrijdend zakendoen op managementniveau. Hyballa, geboren in Bocholt, kijkt terug op een jarenlange trainerscarrière en spreekt vloeiend Nederlands.
Aansluitend staat er onder leiding van Ludger Dieckhues, directeur van de Wirtschaftsförderung Bocholt, een discussieronde met bovengenoemden alsmede de president van 1. FC Bocholt, Ludger Triphaus, Bert Kuster, wethouder van gemeente Oude IJsselstreek en Manuel Jara, voetbaltrainer van 1. FC Bocholt, op het programma.
Geïnteresseerden zijn vanaf 18.00 uur uur welkom in het clubgebouw van 1. FC Bocholt (Am Hunting 19, 46399 Bocholt). De bijeenkomst duurt tot circa 21.00 uur. Voor drankjes en fingerfood wordt gezorgd. Aanmelden kan per mail aan: koller@bocholt-wirtschaftsfoerderung.de of via de website van het Internationaal Netwerkbureau www.internationaal-netwerkbureau.nl.
Op 21 juni wordt er in de DRU-fabriek in Ulft een 3D-café met lezing georganiseerd.

Het Internationaal Netwerkbureau, INTERREG V-project 'Internationaal Netwerkbureau' bestaat sinds 2016 en loopt nog tot september 2018. Het is een servicepunt voor bedrijven die grensoverschrijdend zaken willen doen. Medewerkers van de lead partners van het project, gemeente Oude IJsselstreek en gemeente Bocholt, beantwoorden vragen van ondernemers en regelen op verzoek een kennismakingsgesprek met de matchmaker. Met het project is een bedrag van circa 235.000 euro gemoeid. Het project richt zich specifiek op ondernemers uit de Achterhoek en de aangrenzende regio rondom Bocholt. Actuele informatie over het project is te vinden op www.internationaal-netwerkbureau.nl.