Diet Gerritsen en haar ensemble. Foto: PR
Diet Gerritsen en haar ensemble. Foto: PR Foto:

Diet Gerritsen zingt Willem Wilmink

BREDEVOORT - Diet Gerritsen brengt op vrijdagavond 18 mei een hommage aan Willem Wilmink in de Koppelkerk te Bredevoort. Een charmante liedjesvoorstelling voor iedere liefhebber van Willinks poëzie. Diet wordt muzikaal bijgestaan door Frank Deiman (piano), Miriam Kroeze (cello) en Ruud Ouwehand (contrabas).

Willem Wilmink liet meer dan 2000 gedichten, liederen en verhalen na. Sopraan en actrice Diet Gerritsen, onder andere bekend van de serie Van Jonge Leu en Oale Groond), vertelt zijn verhalen graag door. In dit programma zijn nieuwe composities van Frank Deiman - die jaren met Wilmink samenwerkte - en Ruud Ouwehand opgenomen.
De aanvang van het optreden is 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt 10 euro.


Pianist van het hoog gebergte

BREDEVOORT - Zaterdag 19 mei speelt concertpianist Romayne Wheeler in de Koppelkerk. Deze Amerikaanse concertpianist van internationale allure – ook wel 'de pianist van het hooggebergte' genoemd – besloot in 1992 zijn leven en werk te wijden en op te dragen aan de Tarahumara (indianen) in de hooggebergten van Mexico.

Bezit telt niet voor de Tarahumara, tijd speelt voor hen geen rol en ze zijn zeer zwijgzaam. Het is een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden. Af en toe verlaat Romayne Wheeler 'zijn' Tarahumara om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier zamelt hij geld in dat de Tarahumaras gebruiken voor onderwijs en medische zorg. Tijdens zijn concerten toont Wheeler foto's van de Tarahumara indianen om bezoekers kennis te laten maken met dit bijzondere volk. Naast eigen composities speelt Wheeler in de Koppelkerk ook stukken van stukken van Bach, Beethoven en Liszt.
Tijd: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Entree: 10,-- euro.


reserveren via de site of telefonisch

www.koppelkerk.nl

0543-216005

Koppelstraat 35, Bredevoort

Romayne Wheeler. Foto: PR