Velen hebben het AZSV voetbalplaatjesalbum al bijna vol. Foto: Leo van der Linde
Velen hebben het AZSV voetbalplaatjesalbum al bijna vol. Foto: Leo van der Linde Foto:

Aaltens grof vuil kan wel naar Kringloop Aktief

AALTEN – In het artikel over 'grof vuil gedumpt bij Jumbo Leussink' is een fout geslopen. Er staat in dat inwoners van Aalten geen overtollige spullen meer naar Kringloop Aktief in Winterswijk kunnen brengen. Dat is niet juist, mensen uit Aalten kunnen wel degelijk hun overbodige spullen naar Kringloop Aktief in Winterswijk brengen. Kringloop Aktief komt de overtollige goederen niet meer ophalen in Aalten sinds oktober 2017. Het adres waar inwoners van de gemeente Aalten de spullen kunnen brengen: Kringloop Aktief, Handelscentrum 6, Winterswijk. De inname is aan de achterzijde van de kringloopwinkel.


Ruilmiddag voetbalplaatjes AZSV bij Jumbo Aalten

AALTEN – De eerste ruilmiddag vond op woensdag 25 april plaats bij de Jumbo Aalten. Al enkele weken kan men plaatjes sparen voor het AZSV voetbalplaatjesalbum. Velen hadden dubbele plaatjes. In een partytent bij de Jumbo konden de kinderen deze ruilen. Zij waren bijtijds aanwezig met dubbele plaatjes. Voorzien van lijstjes met nummers van de ontbrekende plaatjes werd er geruild dat het een lieve lust was. De Jumbo trakteerde iedere verzamelaar op een blikje fris en een chocoladetraktatie. Dit viel zeer in de smaak. Mocht het album nog niet vol zijn, niet getreurd. Er volgt op woensdagmiddag 30 mei wederom een ruilmiddag. Velen hebben het album inmiddels al meer dan halfvol. Hieruit blijkt dat het een zeer geslaagde actie is: leuk voor de jeugd, leuk voor Jumbo en leuk voor voetbalvereniging AZSV.


Aalten krijgt Zomer-leesclub

AALTEN - De komende zomer is er in Aalten een speciale Zomer-leesclub, bedoeld voor mensen die in juli en augustus niet op vakantie zijn. In een Zomer-leesclub lezen de deelnemers drie romans en bespreken ze die aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen. Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, is initiatiefnemer van dit culturele zomerevenement. Het thema is dit jaar 'Een reis door het leven', en de drie boeken die de clubs gaan lezen zijn: Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend, de bestseller De acht bergen van Paolo Cognetti en de boeiende roman De Heilige Rita van Tommy Wieringa.

Er is inmiddels al één aanmelding uit Aalten. Senia verwacht dat ook hier een Zomer-leesclub van start zal gaan. De kosten bedragen € 16,00 per persoon.
Wie interesse heeft kan zich zich melden bij Stichting Senia. Zodra er meerdere belangstellenden zijn voor Zomer-leesclubs in Aalten, worden zij met elkaar in contact gebracht. Senia is bereikbaar via: info@senia.nl of telefoon: 0570-562656. Voor meer informatie zie de website.


www.senia.nl