Aanvoerder Freek Mulder en Yeftha Nyamsangya van AZSV in een hevig duel verwikkeld met een speler van DFS, terwijl Max Jansen op de achtergrond toekijkt. Foto: Cor Hinkamp
Aanvoerder Freek Mulder en Yeftha Nyamsangya van AZSV in een hevig duel verwikkeld met een speler van DFS, terwijl Max Jansen op de achtergrond toekijkt. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV houdt punt over aan duel met DFS

AALTEN - AZSV heeft gelijk gespeeld tegen DFS uit Opheusden. De gasten uit de Betuwe hebben in de competitie niets meer om voor te spelen, maar deden hun sportieve plicht en maakten het AZSV, vooral in de tweede helft, bijzonder lastig. De Aaltenaren speelden zonder de geschorste Robbin Thuss en de geblesseerde Yordi Orriëns, maar kregen te weinig echt goede kansen. En als de roodwitten in de buurt van het DFS doel kwamen bleek doelman Jasper Heusinkveld niet in het nauw te brengen.

In de eerste helft was AZSV de bovenliggende partij en kreeg de ploeg van Dennis van Toor ook de beste mogelijkheden. De eerste kans was voor Joost Rasing, die een goede voorzet afleverde op Yeftha Nyamsangya. Rasing kreeg de bal terug en schot via Nyamsangya naast het DFS-doel. Halverwege de eerste helft gaf Yeftha Nyamsangya een mooie voorzet op de inkomende Sjoerd te Boekhorst. Deze kreeg een duw van Noë Bokila, viel in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Shukrula uit Alkmaar zag er geen strafschop in.
Ruim tien minuten voor de pauze gaf Sjoerd te Boekhorst een mooie dieptepass op Yeftha Nyamsangya, maar de Winterswijker kon tussen twee DFS-verdedigers niet tot een vlammend schot komen waardoor doelman Heusinkveld de bal eenvoudig kon keren. Kort daarna gaf Sjoerd te Boekhorst een pass op Rik van der Eerden, maar zijn inzet was te zacht om Jasper Heusinkveld in de problemen te brengen. Op slag van rust schoot Levi Raja Boean via de lat over, daarmee het enige wapenfeit van de gasten uit Opheusden noterend voor de pauze.

In de tweede helft was DFS sterker en had de ploeg van de geschorste trainer Scott Calderwood meer balbezit en was het ook nadrukkelijker op zoek naar de eerste treffer van de wedstrijd. DFS bracht met Remy Raterink een nieuwe spits en vijf minuten na zijn entree had de Doetinchemmer kunnen scoren. Een voorzet van Noë Bokila werd door Raterink ingekopt, maar goed gekeerd door Matthijs Ebbers en de rebound werd door Raterink over het doel van Ebbers gekopt. Kort daarna schoot Rik van der Eerden de bal met een fraaie volley in het zijnet uit een corner. In blessuretijd had AZSV geluk dat Remy Raterink, hevig gehinderd door Bram Rensing, de bal over het doel kopte. Ondanks appèl voor een strafschop van DFS liet Shukrula hier ook doorspelen. De laatste actie van de wedstrijd was voor Rik van der Eerden. Melvin van Osenbruggen kopte de bal niet goed terug en Van der Eerden probeerde met een volley de bal over Heusinkveld te liften, maar de bal kreeg niet genoeg snelheid mee en Heusinkveld kon makkelijk redden waardoor de dubbelblanke eindstand op het scorebord bleef staan.

AZSV staat nu twaalfde in de hoofdklasse B. CSV Apeldoorn ging door de winst bij Staphorst over AZSV heen en heeft nu een punt meer dan de Aaltenaren. Komende zaterdag komt csv Apeldoorn op bezoek in Aalten en wordt de competitie in de hoofdklasse B vervolgd met wederom een zeer belangrijk duel.