Een spelmoment uit de wedstrijd van AD '69 tegen SC Rheden. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd van AD '69 tegen SC Rheden. Foto: PR Foto:

AD'69 verliest opnieuw maar nu met ere

AALTEN - Afgelopen zondag speelde AD'69 opnieuw uit, nummer vier op rij. SC Reden was de tegenstander, AD '69 verloor met 2-1.

AD'69 kreeg de eerste kans via Luuc Heijink, na een goede combinatie. Maar het werd corner omdat de keeper goed redde. Na tien minuten kreeg SC Rheden een kansje maar dat werd onschadelijk gemaakt. Een voorzet van Dylan Bauhuis werd tot corner gewerkt door Rheden en na 20 minuten moest de keeper van Rheden alles uit de kast halen om de 0-1 te voorkomen. De voorzet van Michiel Ebbers ging voor het doel langs. AD'69 bleef meer dan gelijkwaardig. Na 23 minuten kwam er een diepe bal op het ADdoel. Anthony Ikink twijfelde om uit te komen en was daarna bij het schot te laat, 1-0. De Aaltenaren gaven niet op en Bauhuis schoot hard over. Een diep gespeelde bal van Ebbers op Bauhuis noopte de keeper om uit te komen om erger te voorkomen. En toen de 2-0. Tom te Brinke kopte een bal achterover, maar daar stond een speler van SC Rheden die weinig moeite had de goal aan te tekenen. Zeker niet verdiend, maar als je onderin bungelt, lijkt soms niets mee te zitten. AD'69 bleef aandringen. Na 34 minuten moest Rheden opnieuw een bal van de lijn halen om de tegengoal te voorkomen. AD was misschien iets minder in de combinaties, maar knokte er wel voor; wel was te merken dat de spelers niet goed op elkaar zijn ingespeeld.
In de tweede helft startte AD'69 te slap en SC Rheden kreeg enkele kansen. Maar er werd niet gescoord. Ikink redde enkele goede kansen. Na tien minuten gingen de bezoekers weer op jacht naar de 2-1. Rheden wisselde en ook AD deed dat. Michiel Ebbers, die veel moest lopen, ging eruit voor Mutashim Gök. De zevende speler uit de basiself stond er nu naast. En na 63 minuten kwam de nekslag. De linksbuiten van Rheden kreeg de bal aangespeeld en met een curve verraste hij Ikink die kansloos was op deze prachtige bal. Nog geen minuut later werd de onderkant van de lat geteisterd door Rheden. De rebound werd overgekopt. AD'69 had nauwelijks nog een middenveld en kon het nauwelijks nog belopen. Toch was er geel voor SC Rheden toen Bauhuis dreigde door te breken. En na 72 minuten moest SC Rheden opnieuw een bal van de lijn werken en in de scrimmage hierna kon de bal ternauwernood weggewerkt worden. Tom te Brinke ging voor Roel Penterman en Lars Rave kwam voor Reçep Kaya. Ook Rheden wisselde nu door. Ikink most nog enkele handelend optreden en deed dat met verve. De wedstrijd werd daarna uitgespeeld door SC Rheden dat uiteindelijk wel verdiend won.

Zondag ontvangt AD'69 1 Grol 1 uit Groenlo. Het is de eerste van vier thuiswedstrijden. Aanvang 14.00 uur.