AD '69 maakt vuist maar slaat niet tegen Pax

AALTEN - Het is de Aaltense voetballers van AD'69 niet gelukt om met punten uit Hengelo terug te keren. De wedstrijd tegen PAX ging met 3-1 verloren.

Vanwege het ontbreken van verlichting bij de Hengelose vereniging moest AD'69 al om 19:00 uur aantreden. Dat lukte wonderwel, hoewel vele spelers zich direct vanuit het werk naar de wedstrijd moesten spoeden. De dagen tussen de slechte prestaties bij MASV en koningsavond werden onder meer gevuld met het piekeren over hoe verder moet. AD'69 zit niet alleen in een vormcrisis, ook het gemis aan beleving in de pot tegen MASV was een oorzaak voor het 8-0 verlies. Dit moest een eenmalige schandvlek op het AD-blazoen blijven en dus moest het tussen de oren goed zitten. Met de zoveelste afstraffing zou het team zelf de rode loper naar de nacompetitie uitrollen.
Ondanks alle goede bedoelingen en peptalks stond AD al na twee minuten spelen met 1-0 achter. Aanvoerder Rik Pastoors kreeg tijdens een aanval van PAX wel de voet tegen de bal maar kon deze niet ongevaarlijk maken. Robin Hulshof van PAX ging ermee aan de gang en kon eenvoudig de 1-0 scoren. AD leek geslagen maar herpakte zich zonder dat het voor echt gevaar kon zorgen aan de andere kant van het veld. In de 18de minuut een bijna identieke situatie in de zestien van AD. Kwam de bal bij de 1-0 vanaf de grond, bij de 2-0 kwam hij uit de lucht maar voor de rest was het eenzelfde scenario met dezelfde spelers: Robin Hulshof scoorde zijn honderdste doelpunt voor PAX.
Hoewel AD'69 er alles aan deed, het kwam aan alle kanten tekort tegen PAX. Hoge ballen voor de goal waren allemaal voor de keeper van PAX en over de grond lukte maar bar weinig. De felheid van AD zorgde ook voor onzorgvuldigheid en medespelers werden niet altijd gevonden. PAX was veel slimmer en effectiever en zette veel meer druk.
Toch achtte AD zich nog lang niet geslagen en met een fantastische vrije trap vanaf achttien meter wist Jeroen Scholten de muur en de doelman van PAX te verschalken. De aansluitingstreffer viel in de dertigste minuut, waardoor AD nog een vol uur had om alles van de afgelopen weken recht te zetten. Toch was het wederom PAX dat zou scoren. De 3-1 viel al acht minuten later. Kort daarna kreeg Bram Dekkers last van zijn hardnekkige knieblessure. Hij werd in de rust vervangen door Tom te Brinke. In de tweede helft werden Djayen Baboe en Robin Raben vervangen door Reçep Kaya en Luuk Heijink maar ook zij konden niet zorgen dat de stand van 3-1 veranderde. AD bleef aandringen maar PAX was feller en gespitst op uitbraken. Helaas kon AD geen stempel drukken op deze wedstrijd, was ongelukkig in de verdediging en te gehaast in de aanval. Gelukkig was de beleving terug maar de blessures van Bram Dekkers en mogelijk ook Djayen Baboe maken het dat trainer Arno Heersink wederom met kopzorgen huiswaarts huis moest keren.

Forse nederlaag Aladna/De Issel

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben thuis tegen Melynas een forse nederlaag geleden. Op sportpark IJsselweide in Ulft werd met 8-16 verloren. Aladna/De Issel begon nog goed aan de wedstrijd door op een 2-0 voorsprong te komen. Daarna was het Melynas dat het heft in handen nam en uitliep naar een stand van 2-5 bij de rust. Waar Aladna/De Issel de kansen die het kreeg niet om wist te zetten in doelpunten lukte dat Melynas veel beter. Ook in de tweede helft was het Melynas dat de kansen veel beter wist te benutten en daarmee de voorsprong verder uitbouwde. Als snel werd duidelijk dat Aladna/De Issel een verloren wedstrijd speelde en de achterstand alleen maar verder op zag lopen. De eindstand werd 8-16 en daarmee heeft Aladna/De Issel op het veld van de drie gespeelde wedstrijden er nog niet een weten te winnen.

Bredevoort verliest van sv Delden

BREDEVOORT - SV Bredevoort 1 heeft zich niet weten te revancheren op subtopper SV Delden. De thuiswedstrijd ging, net als de heenwedstrijd in het Bredevoort Schittert weekend, verloren. Het werd 1-2, waar een gelijkspel meer meer verdiend was geweest.

Op een eerst regenachtige en later zonnige zondagmiddag speelde sv Bredevoort in een ietwat gewijzigde opstelling, hetgeen in de eerste helft prima uitpakte. Met vlagen was de opbouw van achteruit goed verzorgd, waardoor Bredevoort een licht veldoverwicht had. Dit leidde tot enkele kleine kansjes. Halverwege de eerste helft leidde dit, door een van richting veranderd schot, tot de verdiende 1-0. Tegen het einde van de eerste helft draaide het spelbeeld. SV Delden drong meer aan en het spel werd fysieker, waardoor de arbiter maar liefst negen minuten blessuretijd bijtrok. Bredevoort haalde met samengeknepen billen de rust.
De tweede helft kwam wat rustiger op gang, maar Bredevoort verzuimde de 2-0 te maken. Gaandeweg begon Delden weer meer aan te dringen. Na een terecht afgekeurd doelpunt was het enkele minuten later wel raak: de spits van Delden kwam één op één met keeper Ruben Anvelink als sterkste uit de strijd: 1-1. Waar nadien de grensrechter van Delden wel érg scherp vlagde, vond de scheidsrechter het nodig de grensrechter aan Bredevoorter zijde te negeren bij een hoge bal binnen de vijf meter. Dit leidde tot de 1-2, waar een gelijkspel meer verdiend was geweest.
Voor SV Bredevoort een typerende wedstrijd in een teleurstellend seizoen. De eerstvolgende mogelijkheid om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten is zondag 6 mei, in de uitwedstrijd bij GSV uit Geesteren.