Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Peter Rhebergen
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Peter Rhebergen Foto:

Oplossing zoekplaatje vorige week: meester Cees met kinderen

AALTEN - De oplossing van het zoekplaatje van vorige week was: meester Cees Ruitenbeek, met toeschouwers op de 'tribune'.

De foto is gemaakt in de zeventiger jaren. Leerlingen van de klas van meester Cees Ruitenbeek, destijds onderwijzer aan de Wilhelminaschool Aalten, mochten weleens voetballen op een veldje. In beeld zien we niet de voetballende jeugd, maar wel enkele toeschouwers. Deze zaten op een 'tribune' om samen met de meester naar de verrichtingen op veldje te kijken. Er kwamen een aantal reacties binnen. Ria Scholten: "Het meisje met het witte jasje is Sylvia Delleman". Sylvia Delleman reageerde zelf ook en schreef: "Het kindje dat bij meester Ruitenbeek op school zit is Hendrike Veerbeek." Gerrit Migchelbrink herkende André Wamelink, rechts daarnaast Wim Wevers uit de Slingelaan. Hij was keeper bij de pupillen van AZSV. Ilse Delleman herkende Marita Hartemink van de foto.

De foto is gemaakt op een stuk grond achter de woning Hogestraat 103 in Aalten. Daar was met toestemming van de eigenaar een soort voetbalveldje aangelegd met zelfgemaakte doelen.