De tien gedecoreerden met burgemeester Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel
De tien gedecoreerden met burgemeester Stapelkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

En toen regende het tien lintjes

LINTELO - Donderdag 26 april reikte burgemeester Stapelkamp, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, Koninklijke Onderscheidingen uit aan tien inwoners die zich, naar het oordeel van het Kapittel voor de Civiele Orden, 'geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd'. Zij ontvingen allen de versierselen die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bijzonder is dat zich dit jaar onder de decorandi ook een echtpaar bevindt die beiden een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De uitreiking vond plaats in het Kulturhus in Lintelo.

De burgemeester heette de aanwezigen welkom, terwijl de decorandi - die allen onder valse voorwendselen naar Lintelo waren gelokt - elders werden opgevangen. "Het is de bedoeling dat we hen dadelijk, natuurlijk met luid applaus, welkom heten in deze zaal", aldus de burgemeester, en dat lukte. De Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt aan Albert Plucker, Gerard en Gerrie te Beest, Theo Düking, Geert Huls en Frank te Grotenhuis uit Dinxperlo, aan Annie van Beek en Wim Hofs uit Aalten, aan Ap te Winkel uit Bredevoort, en aan Gerard te Hennepe van de Haart. De uitgebreide beschrijvingen van de verdiensten van de gedecoreerden zijn te lezen op de website van Aaltens Nieuws/Dinxpers Nieuws.

Informateur gaat in tweede week mei aan de slag

AALTEN – Zoals verwacht stemde de gemeenteraad unaniem in met het voorstel om Peter Drenth als informateur aan te wijzen. Raimond Smit van het CDA was blij met de steun en het vertrouwen van de andere raadsfracties. Hij vertelde dat de gesprekken over het raadsprogramma constructief en in een goede sfeer verlopen. Op 4 mei is er een tweede bijeenkomst over het raadsprogramma. Smits hoopt dat het programma een week later door alle partijen kan worden vastgesteld. Daarna kan informateur Drenth aan zijn opdracht beginnen. "Zo doen wij recht aan de waarde van het raadsprogramma", zei Smit. Drenth zal daarna verslag doen van zijn onderzoek naar de meest geschikte coalitie in een raadsvergadering. De dag voor de raadsvergadering werd in het zogenaamde agendaoverleg nog gesproken over de bevindingen van burgemeester Anton Stapelkamp over zijn eerste honderd dagen in Aalten. De fractievoorzitters hebben besloten dat hierover in een raadsvergadering niet gesproken zal worden. Wel zullen de aanbevelingen van de burgemeester meegenomen worden bij het opstellen van het raadsprogramma.