Raylano bekijkt samen met burgemeester Stapelkamp en directeur Arjen Smit de kalender, die alle kinderen krijgen ter herinnering aan het jubileum.
Raylano bekijkt samen met burgemeester Stapelkamp en directeur Arjen Smit de kalender, die alle kinderen krijgen ter herinnering aan het jubileum. Foto:

150 jaar 'de Groen'

AALTEN - Dinsdag 24 april vierde men op CBS Groen van Prinsterer feest. Op deze dag was het precies 150 jaar geleden dat de Groen van Prinstererschool Aalten als vereniging van start ging. Dit werd dinsdagmorgen gevierd met alle 375 kinderen van de school in het bijzijn van burgemeester Anton Stapelkamp en wethouder Henk Rijks.

Burgemeester Stapelkamp vertelde dat zijn overgrootvader vroeger leerling was van deze school. De school was toen nog gehuisvest aan de Bredevoortsestraatweg. Directeur Arjen Smit vertelde dat de Groen van Prinsterschool de oudste christelijke school is in Aalten. Met een 'hiep, hiep, hoera', uit de kelen van alle kinderen en overige aanwezigen werd de jubileumviering luid en duidelijk kenbaar gemaakt. Hierna mocht de jongste leerling Romijn van Schriek en de oudste leerling van de school Raylano Wensink uit handen van burgemeester Stapelkamp een prachtige verjaardagskalender in ontvangst nemen. Elke maand heeft een foto met daarop alle kinderen en leerkrachten die in die maand jarig zijn. Alle kinderen kregen later deze kalender ter herinnering aan het 150-jarig bestaan van de school.
Op zaterdag 16 juni is er een reünie in De Hofnar in Aalten; inmiddels hebben zich hiervoor ruim 600 oud-leerlingen opgegeven. Het wordt een bijzondere dag van elkaar ontmoeten en met elkaar bijpraten over het verleden van de school. Opgeven is nog mogelijk tot 1 juni via www.150jaargroen.nl
Op 22 juni is er, op het terrein van camping Lansbulten, een jubileum-feestdag voor alle kinderen.


Direct voortzetten busverbinding met Bocholt niet mogelijk

AALTEN – Op 30 april stopte na vijf maanden de proef met de busverbinding tussen Aalten en Bocholt. Dit wordt betreurd, omdat er veel positieve geluiden waren over deze lijn.

Door Bernhard Harfsterkamp

Alexander van der Graaff van D66 vroeg daarom in het vragenuur van de gemeenteraad welke 'concrete plannen' Burgemeesters en Wethouders hebben of maken om de succesvolle busverbinding in stand te houden. Wethouder Gerard Nijland reageerde dat stoppen nooit het B en W-standpunt was geweest, maar dat een verlenging van de proef niet mogelijk was geweest. De wethouder benadrukte het woord proef. Het was van het begin af aan duidelijk geweest dat de busverbinding niet permanent zou zijn. De proef was bedoeld om gegevens te verzamelen en ervaringen op te doen. Die bleken al na enige tijd zo positief, dat de gemeente Aalten wel voelde voor een verlenging van de proef. Nijland zei dat daarover half februari al is gesproken met de andere samenwerkingspartners de Kreis Borken en de provincie Gelderland. Daarna werd begin april duidelijker dat de proef nog succesvoller was dan gedacht. "Toch is het niet gelukt om de proef te verlengen", zei Nijland. Dat had te maken met de financiering en omdat niet ingebroken kon worden op de lopende grensoverschrijdende concessie voor de vervoersmaatschappij. Daarvoor gelden allerlei regels en voorwaarden waar eerst aan moet worden voldaan.
Volgens wethouder Nijland heeft de proef voldoende onderbouwing opgeleverd "om de buslijn voor de komende jaren in procedure te krijgen. We willen het in 2019 inpassen in een concessie." Hij concludeerde dat de busverbinding waardevol is en dat het nuttig is om er structureel geld bij te doen, geld dat niet alleen afkomstig zal zijn van de gemeente. Nijland hoopt binnen een half jaar met een vervolgvoorstel terug te komen bij de gemeenteraad.