AZSV JO17-1, blij met bereiken bekerfinale. Foto: Denice Euting
AZSV JO17-1, blij met bereiken bekerfinale. Foto: Denice Euting Foto:

AZSV JO17-1 naar bekerfinale

AALTEN - AZSV JO17-1 heeft dinsdagavond de bekerfinale bereikt van het KNVB-district Oost. In de halve finale werd het Zwolse Berkum op sportpark Villekamp met 2-0 geklopt. In de finale stuit AZSV B1 op de winnaar van het duel tussen CSV Apeldoorn en WSV Apeldoorn. Deze wedstrijd wordt zaterdag 5 mei gespeeld in Didam.

Tegen Berkum, de nummer twee in de hoofdklasse, was AZSV in de eerste helft dreigender, maar kwam telkens net te kort bij de vele hoekschoppen en vrije trappen. Vlak na rust opende aanvoerder Lenn Hiddink de score: 1-0. Berkum drong daarna fel aan, maar stuitte op een onverzettelijk AZSV B1 dat boven zichzelf uitsteeg, Vijf minuten voor tijd werd Jeroen Peet in het strafschopgebied onderuitgehaald en legde de goed leidende scheidsrechter Toplaloglu de bal op de stip. Lenn Hiddink schoot onberispelijk raak en bepaalde de eindstand op 2-0. De winst op Berkum B1 was de zoveelste stunt van AZSV B1 in de beker.
Zonder al te hoge verwachtingen werd in september begonnen aan de poulewedstrijden. Achtereenvolgens werden FC Trias, Sportlust Glanerbrug en FC Winterswijk verslagen. In de tweede ronde ging AZSV B1 op bezoek bij KVV Losser. Na een 2-2 eindstand werd na strafschoppen de volgende ronde bereikt. Daarin was vlak voor Kerstmis Jonge Kracht de tegenstander. De Huissenaren werden met 2-1 opzij gezet.
In de kwartfinale toog AZSV B1 op woensdag 7 maart naar Malden voor een uitwedstrijd tegen Juliana'31 B1. Na een kwartier leek het al 'over en sluiten', want Juliana'31 leidde verdiend met 2-0. De veerkracht van AZSV B1 was ook in die wedstrijd enorm. Na rust kwam de ploeg terug tot 2-2 en nam, net als in Losser, de strafschoppen beter.
Die penalty's waren dinsdagavond tegen Berkum dus niet nodig. Voor AZSV B1 gaat de knop nu weer snel om. In de competitie in de landelijke vierde divisie moet alles op alles worden gezet om handhaving te realiseren.