Beveiliging spoorweg-overgangen

AALTEN - In december stuurden Burgemeester en wethouders een mededeling naar de raad, waarin een plan van aanpak voor de drie onbewaakte overwegen in Aalten werd aangekondigd. Dat plan, opgesteld met de beheerder van de spoorwegen Prorail, zou in de eerste helft van 2018 af zijn en daarna de inspraak ingaan. Vorige week vond er een dodelijk ongeluk plaats met een auto op de spoorwegovergang in de Tuunterweg in Lintelo. Als reactie werden hierna snel betonblokken geplaatst, zodat alleen fietsers en wandelaars nog kunnen oversteken.

'Ontzetten triest'
Wethouder Gerard Nijland noemde het in de gemeenteraadsvergadering 'ontzettend triest' dat er een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. "We waren al samen met andere gemeenten in gesprek met Prorail over maatregelen bij de onbewaakte spoorwegen. Het is triest dat er dan toch zo'n ongeluk kan gebeuren." De vraag die nu wordt gesteld is waarom er niet al eerder betonblokken zijn geplaatst. "De maatregelen voor de drie locaties in Aalten waren in maart al voor 95% afgerond", zei Nijland. "Wij waren al wel toe aan uitvoering." De reden dat die er nog niet is, is dat Prorail de maatregelen in alle gemeenten aan de spoorlijn Winterswijk – Arnhem tegelijkertijd wil uitvoeren. Nijland hoopt dat de voorgestelde maatregelen voor de spoorwegovergangen nu snel in procedure worden gebracht. Ook is Prorail gezegd dat er niet op andere gemeenten gewacht hoeft te worden. Door het ongeluk konden wel snel betonblokken bij de Tuunterweg geplaatst worden. Voor de andere twee onbewaakte overwegen is dit volgens Nijland nog niet mogelijk.

Curiozamelbeurs

AALTEN - Zaterdag 5 mei is er weer een curiozamelbeurs in De Hofnar in Aalten. Men kan hier terecht voor de gebruikelijke zaken, maar ook voor minder gangbare verzamelobjecten. De beurs begint om 13.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur en de entree is gratis. Info: Hans Ubbing, tel. 0543-520532.