De opening van de beweegtuin in IJzerlo. Foto: Dinès Quist
De opening van de beweegtuin in IJzerlo. Foto: Dinès Quist Foto:

OAB krijgt beweegtuin in IJzerlo cadeau

IJZERLO - Tientallen kinderen stonden op de dag van de koningsspelen klaar bij de splinternieuwe speelplaats in IJzerlo in afwachting van het startsein. De speel- en beweegtuin opende officieel zijn hekken en dus mag er eindelijk gespeeld worden. In ruim een half jaar is een kaal veld veranderd in een uitdagende speeltuin voor jong en oud.

Door Dinès Quist

Het wachten van de kinderen werd beloond, al werd hun geduld nog even op de proef gesteld. Zoals bij een officiële opening hoort werd er eerst een woordje gedaan. De Krömmels, de denktank en drijvende kracht achter het project, waren niet zuinig met bedankjes en complimenten voor iedereen die geholpen heeft en in IJzerlo betekent dat echt bijna iedereen. Van sponsoren tot metselaars, van graafwerkers tot koffiedames: iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Daar zijn de Krömmels trots op "Voor mekaar, met mekaar, naast mekaar," klonk het meermaals door de luidsprekers.
Het OAB (Ons Aller Belang) van IJzerlo is nu aan de beurt om een steentje bij te dragen. Zij kregen de beweegtuin op deze dag cadeau. De Krömmels overhandigden het OAB een symbolisch setje tuingereedschap voor het onderhouden van de speelplaats.
Oma Krömmel, de oma van de peuterspeelplaats in zijn allereerste uren toen de peuters nog in en om haar huis speelden, kreeg de eer het entreebord en het sponsorbord te onthullen. Samen met mini Krömmel, de kleinste telg van de peuterspeelzaal, opende ze hiermee de beweegtuin. Ze symboliseerden hiermee dat de speelplaats bedoeld is voor jong en oud. Het veld werd met de onthulling omgedoopt tot het 'Krömmelveld'.
Toen de hekken dan eindelijk opengingen bestormden de kinderen de speelplaats en stortten zij zich op de wadi, schommels, glijbaan en de 32 meter lange kabelbaan. De ouders kwamen er wat langzamer achteraan.
Als iedereen binnenboord is, kijken de Krömmels meer dan tevreden naar hun goedgevulde speelplaats. Hun doel is bereikt: "Voor mekaar, met mekaar, naast mekaar."

De opening van de beweegtuin in IJzerlo. Foto: Dinès Quist