Accordion Affairs. Foto: Zbigniew Lewandowski
Accordion Affairs. Foto: Zbigniew Lewandowski Foto:

Accordion Affairs treedt op in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Is het een trio of een kwartet? Accordion Affairs (D) lijkt het allebei te zijn met Jörg Siebenhaar op accordeon en piano, Konstantin Wienstroer op bas en Peter Baumgärtner op drums. Zaterdag 5 mei treedt dit bijzondere jazz-trio op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Het trio valt op door zijn dynamische spel: fluisterzachte en volumineuze klanken wisselen elkaar af. Het programma reikt van eigen composities tot wereldmuziek, en interpretaties van stukken van de grote accordeonist Richard Galliano en meestergitarist John Scofield. Een bijzonder eigen geluid ontstaat door Siebenhaars gelijktijdige bediening van zowel de accordeon als de piano. Zo worden de mogelijkheden van arrangementen en improvisaties eindeloos. Accordeon en piano worden één.
De drie jazzmuzikanten hebben hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend en hebben samengewerkt met internationale artiesten als Greetje Kauffeld en Bobby Hebb (bekend van de wereldhit 'Sunny'). Voor een voorproefje en reserveringen bezoekt men de website van de Koppelkerk. Reserveren is ook telefonisch mogelijk via 0543-216 005.
De Koppelkerk, aan de Koppelstraat 35, is geopend vanaf 20.00 uur. Het concert begint om 20.30 uur. De entreeprijs is tien euro.


www.koppelkerk.nl