Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Gerry Westerveld-Prinzen
Foto: collectie Leo van der Linde, met dank aan Gerry Westerveld-Prinzen Foto:

Mantelzorgcafé

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdagmiddag 3 mei is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, van 10.30 tot 12.00 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden.
Iedere maand kunnen mantelzorgers terecht bij het Mantelzorgcafé. Op dinsdagochtend 5 juni, 18 september en 20 november bij 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag 3 mei, 2 augustus, 11 oktober en 13 december bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Zoekplaatje: bedrijf in
IJzerlo

AALTEN/IJZERLO - Een foto uit de oude doos, uit 1952, van een veelzijdig bedrijf uit de Aaltense buurtschap IJzerlo. Destijds was er een smederij, een winkel voor huishoudelijke artikelen, een autoverhuurbedrijf en een taxibedrijf gevestigd. Kortom: men was van alle markten thuis. Deze foto is dus ruim 65 jaar oud. Het bedrijf bestaat nog steeds, het ziet er nu wel heel anders uit. Wie herkent het en heeft er herinneringen aan? Reacties zijn welkom via redactie@aaltensnieuws.nl. Ook kan men contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten. Telefoon 0543 - 472571.


Kledinginzameling voor SPG Oost-Achterhoek

AALTEN - De VPGO zal binnenkort in de gemeente Alten weer kleding inzamelen voor Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Oost Achterhoek. De inwoners kunnen een inzamelzak verwachten tussen 2 en 4 mei. Deze zullen in week 19 van 7 mei t/m 9 mei opgehaald worden.

SPG Oost Achterhoek zet zich elke week in voor menners en ruiters met een beperking. Om dit te kunnen realiseren is geld nodig. Er moeten bijvoorbeeld materialen, menwagens en een lift worden onderhouden. Een deel van de opbrengst van de kledinginzameling van de VPGO gaat naar de stichting zodat deze door kan gaan met het goede werk.
Op de VPGO-zak staat vermeld op welke dag de kleding aan huis wordt opgehaald. Wie aan één zak niet genoeg heeft mag daarnaast ook eigen plastic zakken gebruiken. Geen zak ontvangen of opgehaald? Bel dan naar 053-4339690.
Meer informatie over wat de SPG Oost Achterhoek allemaal doet op de website.


www.spg-oostachterhoek.nl


Inschrijving Open Podium van start

AALTEN - Het jaarlijkse Open Podium in de Oerkroeg in Aalten is zoals gewoonlijk op Hemelvaartsdag. Dit jaar is dat donderdag 10 mei. Lokale- en regionale bandjes, solo-artiesten, gelegenheidsformaties en alle andere vormen van podiumkunst kunnen zich opgeven via email. Mail naar info@oerkroeg.nl o.v.v. Open Podium. De deelnemers krijgen zo'n dertig minuten de tijd om zich aan het publiek in de Oerkroeg te presenteren. De optredens beginnen rond 14.00 uur. De toegang voor het publiek is de gehele dag vrij.