Jeroen speelde zijn laatste wedstrijd voor Natare. Foto: Cato Nijman
Jeroen speelde zijn laatste wedstrijd voor Natare. Foto: Cato Nijman Foto:

Zege glipt Natare in laatste duel na aanvraag time-out door de vingers

AALTEN - Afgelopen weekend speelden de waterpoloërs van Natare hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de heren van ZEW uit Ermelo. Na constant aan kop te gaan klapte de wedstrijd twee minuten voor het eind om en werd met 4-5 zuur verloren.

Hoewel er in het klassement niks meer veranderen kon, waren de heren goed gemotiveerd om het seizoen af te sluiten met een mooie wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Een overwinning kon er zeker in zitten en iedereen was dan ook klaar om er voor te gaan. Dit bleek ook in de eerste periode toen tijdens een perfect uitgespeelde aanval de bal met een strakke pass de lange armen van John wist te vinden en met een snelle beweging werd ingeschoten.
Hoewel ZEW weer gelijk kwam, nam Natare in de tweede periode de leiding. Met eerst een man-meer die door Tony soepel werd ingeschoten en vervolgens een sprint maar voren zoals we van Tom gewend zijn. Door de hele verdediging voorbij te zwemmen en vervolgens de bal over het hoofd van de keeper in te tikken kwam Natare op 3-1 voor.
Ook in de derde periode bleef Natare voorop. Na het tweede doelpunt van ZEW schoot Imko de bal strak in de lange hoek waardoor met 4-2 de laatste periode ingegaan werd, goed op weg naar de overwinning. Deze periode liep het echter verkeerd. Na het eerste tegendoelpunt was nog niks aan de hand, echter werd twee minuten voor het eind door coach Renny een time-out aangevraagd, die door een misverstand als onterecht werd opgevat. Hoewel voor iedereen duidelijk was dat dit niet het geval was, betekende dit een strafworp tegen waardoor de stand gelijk werd. Hierdoor zaten de heren van Natare totaal niet meer in de wedstrijd en werd door ZEW nogmaals gescoord. Hiermee veranderde een verdiende overwinning dus in een zure nederlaag.
Helaas dus niet de afsluiting waar de heren op gehoopt hadden. Dit was overigens ook de laatste wedstrijd voor Jeroen ter Haar, die Natare helaas verlaat om zich in het westen van het land te vestigen. De heren zullen vanaf 11 mei nog wel in de bekercompetitie spelen en wie weet dan meer succes behalen.