De Schaersvoorde-lopers. Foto: PR
De Schaersvoorde-lopers. Foto: PR Foto:

GTM-loop 2018 komt op stoom

AALTEN - Op zaterdag 19 mei vindt de achttiende editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. De wedstrijd trekt altijd een groot peloton atleten van alle leeftijden naar Aalten, waar in het centrum een complete hardlooparena zal worden opgebouwd. Het belooft wederom een prachtig evenement te worden, waarin jeugdige talenten en nationale toplopers zullen gaan strijden om de podiumplekken.

GTM-clinics op basisscholen
Om de basisschoolleerlingen te activeren en motiveren, heeft de organisatie van de GTM-Loop besloten om clinics te geven. Een aantal trainers heeft twintig hardlooplessen aan de groepen van de bovenbouw van Aaltense scholen verzorgd. De reacties waren bijzonder positief en de verwachting is, dat diverse kinderen in actie zullen komen bij de Intertoys Kidsrun. Bij de finish ontvangen de deelnemers een fraaie medaille, een goodiebag en een waardebon van de Intertoys.

Schaersvoorde in training
Nadat vorig jaar al de leerlingen van de eerste klas van Schaersvoorde werden klaargestoomd voor de GTM-Loop, volgen nu opnieuw de eerste- maar ook de tweedeklassers gedurende een aantal weken een hardloopprogramma. Een deel daarvan vindt plaats op school, maar er wordt ook getraind op het complex van AVA'70. Bij de GTM-loop komen de leerlingen in actie bij de Scholierenrun, waarbij het parcours een lengte heeft van 3000 meter. De deelnemende scholieren ontvangen, naast een medaille ook allemaal een gesponsord T-shirt, dat ze na afloop mogen houden.

Startnummer op naam
Ook dit jaar is het weer mogelijk om een startnummer te krijgen met je eigen naam. Altijd leuk voor de loper zelf, maar ook voor het publiek langs de kant. De voorinschrijving voor een startnummer op naam sluit op zondagavond 13 mei om 23.59 uur. Daarna is voorinschrijving nog wel mogelijk, maar ontvangt de deelnemer een startnummer zonder de eigen naam daarop gedrukt. Voorinschrijven is mogelijk via de site. De voorinschrijving sluit op vrijdagavond 18 mei om middernacht.
Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 16.00 uur bij het wedstrijdsecretariaat, dat gevestigd is in het gemeentehuis van Aalten.


www.gerardtebrokeloop.nl


Bixie-wedstrijd bij Paardensportvereniging

AALTEN - Op zaterdag 21 april wordt er op het terrein van de Paardensportvereniging Aalten aan de Hessenweg 20 een Bixie-wedstrijd voor beginnende wedstrijdruiters met hun pony gehouden. Met deze Bixie-wedstrijd wordt het buitenseizoen voor de pony's geopend. Van 29 april tot en met 2 mei gaat een grote groep leden van de Aaltense ponyclub met pony op kamp.