Bezoekers beleven de Middeleeuwen bij kasteel De Kelder. Foto: PR
Bezoekers beleven de Middeleeuwen bij kasteel De Kelder. Foto: PR

'Middeleeuws Festijn' met live muziek

DOETINCHEM - Rond kasteel De Kelder in Doetinchem herleven met Pinksteren, zondag 20 en maandag 21 mei, oude tijden tijdens de twaalfde editie van het Middeleeuwse Festijn. Deze editie beleeft een primeur, want zondag van 17.00 tot 21.00 uur nemen twee livebands en een singer-songwriter luisteraars mee op een muziektocht door de wereld. Zij brengen een mix van onder andere folk en rock met Schotse, Ierse en Viking-invloeden. Deze avond zijn ook het kampement, de middeleeuwse markt en middeleeuwse horeca open.

Veel middeleeuwse deelnemers uit Nederland en buurlanden reizen af naar kasteel De Kelder, waar de Middeleeuwen zo echt mogelijk worden uitgebeeld. Het kasteel heeft vanwege zijn intieme en gezellige sfeer een uitstekende naam in de wereld van de middeleeuwse groepen. Op de zondag is het festijn geopend van 11.00 tot 21.00 uur en op maandag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het tijdens de kinderveldslag met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders. Een roofvogeldemonstratie, middeleeuwse vertellingen, boogschieten voor kinderen en lekkernijen van de Medieval Catering maken dit festijn tot een goede weergave van het leven in die lang vervlogen tijden.
Ook nieuw is dat bezoekers op beide dagen getuige kunnen zijn van de zogeheten 'Battle of the Lion', een nieuwe, vanuit Oost-Europa geïntroduceerde sport met zijn wortels in de Middeleeuwen. Daarbij binden ridders in volledig harnas te voet de strijd aan met andere ridders. Reiziger Alderhandt die met jongleren, acrobatiek en zijn diabolo meeleeftheater in zijn puurste vorm brengt.
Op beide dagen is om 10.00 uur de opening van het festijn. Meer informatie en tickets in voorverkoop, zie de website.


www.middeleeuws-festijn.nl