De spoorwegovergang is afgezet met betonnen blokken. Foto: 112 Achterhoek-Nieuws
De spoorwegovergang is afgezet met betonnen blokken. Foto: 112 Achterhoek-Nieuws Foto:

Overweg dicht voor auto's

AALTEN - De gemeente Aalten en ProRail hebben snel gehandeld inzake het afsluiten van de spoorwegovergang in de Tuunterweg in Lintelo, waar eerder deze week een 19-jarige inwoner van Aalten om het leven kwam, toen hij met zijn auto in botsing kwam met de trein. De overweg is met betonnen versperringen afgezet, zodat het voor auto's niet meer mogelijk is om de spoorwegovergang te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen er wel gebruik van maken. ProRail gaat de overweg beveiligen met slagbomen en licht- en geluidssignalen.

Wandeltocht

HAART - Op Hemelvaartsdag houdt Oranjevereniging Ons Genoegen op de Haart een dauwwandeltocht. Dit keer is de start vanaf JC Atlantic, Haartseweg 17. Er zijn verschillende routes uitgezet van 6, 12 en 18 kilometer. Start is voor de 18 kilometer tussen 5.00 en 06.30 uur.; voor de 6 en 12 kilometer tussen 5.00 en 09.00 uur. Kosten zijn vijf euro inclusief koffie/thee. Ook wie niet wil wandelen is welkom bij Atlantic. Daar wordt in de middaguren een recorddag gehouden, die om 13.30 uur begint.

Kelder ondergelopen

AALTEN - De brandweer moest vanavond in actie komen nadat een heftige regenbui voor wateroverlast zorgde. Zo moesten de brandweerlieden een bewoner aan de Hoge Veld te hulp schieten met het leegpompen van een kelder die blank was komen te staan. De heftige regen ging gepaard met hevige onweer.

Pottenverkoop

AALTEN - Op zaterdag 5 mei wordt er weer een verkoop gehouden van tweede keus potten en vazen. Belangstellenden zijn van 10 tot 11 uur welkom aan de Molenstraat tussen 14 en 16 in Aalten. De opbrengst gaat naar een goed doel.