Bevrijdings-concert

AALTEN/DINXPERLO/SILVOLDE - Op zaterdag 5 mei houdt de Koninklijke Chr. Zangers Bond een concert ter gelegenheid van Bevrijdingsdag in De Hofnar in Aalten. Drie koren verlenen hun medewerking: het Aaltens Chr. Mannenkoor, The Joysingers uit Dinxperlo en het Byzantijns Mannenkoor Cantores Versicolores uit Silvolde. Drie totaal verschillende koren, elk met hun eigen repertoire en hun eigen geluid. De KCZB wil zo de diversiteit van koorzang uit de regio onder de aandacht brengen.

Het ACM heeft onder leiding van Susanna Veerman nieuwe stukken ingestudeerd, en de 60 mannen van het koor zullen ze met verve brengen, en weer begeleid worden door Yvonne Beeftink op de piano.
The Joysingers is een gospelkoor met 26 leden onder leiding van Quintus Sachs en zij worden begeleid door een combo bestaande uit Rudy Schuurman op keyboard en Frits Keuper met elektrische gitaar.
Cantores Versicolores heeft veertien zangers en staat onder leiding van Marga Roelofs. Zij zingen altijd a capella. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie, maar ook volksliederen uit Rusland en Oost-Europa.
Het concert begint om 20.00 uur. De entree is gratis.


Koningsloop AVA '70

AALTEN - Het feestelijk versierde centrum van Aalten vormt op vrijdag 27 april wederom het decor voor de OWM-Koningsloop. De organisatie is in handen van AVA`70 en de SAP (Stichting Aalten Promotie). De wedstrijd is populair bij de plaatselijke jeugd, maar ook Aaltense- en regionale lopers en loopsters nemen graag deel aan de run op Koningsdag.

Het parcours van de Koningsloop slingert door de dorpskern van Aalten, met start en finish op de Markt. De deelnemers treffen onderweg heuveltjes, klinkers, vals plat en het nodige bochtenwerk, alvorens ze de prachtig ingerichte Markt bereiken.
Het programma luidt als volgt: 11.30 uur: Prestatieloop jongens 800 meter, 4 tot en met 9 jaar (1 ronde); 11.40 uur: Prestatieloop meisjes 800 meter, 4 tot en met 9 jaar (1 ronde); 11.50 uur: Prestatieloop jongens en meisjes 1600 meter, 10 tot en met 15 jaar (2 ronden); 12.05 uur: Prestatieloop 5 kilometer (6 rondjes).
Het inschrijfgeld bedraagt voor kinderen tot en met 15 jaar 2,50 euro, terwijl de atleten die deelnemen aan de 5 kilometerwedstrijd 5 euro betalen. De voorinschrijving voor de zesde Koningsloop is reeds geopend. Op de site van AVA'70 staat de aankondiging van de wedstrijd, met een linkje naar de inschrijving. Ook op de wedstrijddag zelf, 27 april, kan er nog worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat op de Markt in Aalten, vanaf 10.30 uur.


www.ava70.nl