Jeugdige AZSV-spelertjes staan klaar om het album te kopen. Ze krijgen er een zakje plaatjes bij. Foto: Cor Hinkamp
Jeugdige AZSV-spelertjes staan klaar om het album te kopen. Ze krijgen er een zakje plaatjes bij. Foto: Cor Hinkamp

Start Voetbalplaatjesactie op zonnig Villekamp

AALTEN - Exact om twee minuten over twaalf, zaterdag 24 maart, vond de aftrap van de voetbalplaatjesactie van AZSV en Jumbo Leussink plaatst op sportpark Villekamp.

Toen Karin Harmsen namens het bestuur van AZSV om 12.00 uur het woord wilde nemen, bleek dat er een kleine vertraging in het programma ontstond omdat één der hoofdrolspelers van deze middag, de driejarige Joey Vaags, nodig moest plassen. Na deze korte onderbreking opende Karin onder grote belangstelling van jong en oud de middag met een dankwoord aan de organisatie. Cor Hinkamp, Mariska Lammers en Eric Wamelink kregen een presentje aangeboden van AZSV.
Karin sprak in haar openingswoord de hoop uit dat de actie een groot succes mocht worden. Ze bedankt Tijn Leussink van de Jumbo voor de constructieve samenwerking en overhandigde hem een mooie bos bloemen. Vervolgens kreeg Tijn Leussink het woord. Hij gaf aan dat Jumbo, om de samenwerking tussen AZSV en Jumbo verder te bekrachtigen, ballen ingekocht heeft die voor 5 euro per stuk verkocht worden. De opbrengst van deze actie vloeit volledig in de kas van AZSV. Jordi Wamelink en Tony Walvoort van de Jumbo waren door Tijn ingehuurd om een paar prachtig gekleurde ballen te showen.
Tijn had ook twee jongedames uit zijn team meegenomen, die soesjes ronddeelden onder de aanwezigen. Men wist dit erg te waarderen. Tijn vertelde dat hij de voetbalplaatjesactie met vertrouwen tegemoet ziet. Hij sloot zijn speech af door symbolisch een bal de lucht in te knallen. Een ondernemer is nog lang geen voetballer, zo bleek wel.
Na de toespraak van Tijn kreeg Karin weer het woord. Zij deelde de eerste boeken uit aan Joey Vaags, het jongste lid van AZSV, en aan Wim te Kolste, met zijn 90 jaar het oudste lid van AZSV. Joey's moeder Yvonne en Wim kregen beide tevens een bos bloemen aangeboden. Daarna kon de steeds ongeduldiger wordende jeugd eindelijk de boeken kopen. Iedereen kreeg er een zakje plaatjes bij. Het boek vond ook gretig aftrek onder ouderen. Men was unaniem lovend over de prachtige opmaak van het boek. "Jammer om plaatjes over die mooie achtergrondfoto's te plakken" was een veelgehoorde opmerking.
Op woensdagmiddag 25 april wordt de eerste ruilmiddag gehouden. Van 16.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom bij de Jumbo om plaatjes te ruilen. AZSV en Jumbo wensen iedereen veel spaarplezier.

Het oudste lid, Wim te Kolste, krijgt bloemen en het eerste album. Foto: Cor Hinkamp
Tijn Leussink van Jumbo tilt de breed lachende Joey op. Foto: Cor Hinkamp