Natare in de aanval. Foto: Cato Nijman
Natare in de aanval. Foto: Cato Nijman Foto:

Knallende overwinning voor Natare

AALTEN - Na de overwinning van vorig weekend zat de stemming er goed in bij de waterpoloƫrs van Natare en werd vol goede moed aan de wedstrijd van deze week begonnen; thuis tegen De Grunte uit Hardenberg. In de tweede periode werd de voorsprong gepakt en alsmaar verder uitgebreid naar een overduidelijke 11-4 als eindstand.

Aangezien De Grunte vaak een fysiek spel speelt, was de tactiek helder: blijven zwemmen en de beweging in het spel houden. De openingstreffer was dan ook een prachtige bal die over het hoofd doorgetikt werd door Wilmar. De Grunte kwam al snel weer gelijk, maar Tom wist op de middellijn de bal te onderscheppen en na een flinke sprint in de goal te knallen om Natare weer voorop te brengen. Na nog een tegendoelpunt kwam de stand op 2-2.

In de tweede periode kwam Natare pas echt los. Met twee doelpunten van Tom kwam Natare op een voorsprong. Ondertussen gaf Imko met zijn lange armen en sprongkracht de midvoor van De Grunte geen enkele kans om te scoren. Maar alleen maar verdedigen vind Imko maar saai, dus scoorde hij zelf ook nog maar de 5-2 met een doortikbal uit het boekje. De derde periode ging op gelijke weg verder met doelpunten genoeg, Jeroen kwam vrij door en legde de bal er in, Aron stuiterde de keeper voorbij en ook Tom was nog lang niet moe. Natare kreeg een strafworp tegen, maar deze werd zoals we gewend zijn gestopt door Timo. Met twee tegendoelpunten kwam de stand tot 8-4 voor de laatste periode.

De slotperiode werd keurig uitgespeeld. Timo hield het doel schoon terwijl Mark en Jeroen de voorsprong nog wat uitbreiden. Met nog vier seconden op de klok sloot Tom de wedstrijd af met zijn vijfde doelpunt en waren met 11-4 de overwinningspunten wel verdiend. Hiermee laat Natare weer eens zien hoe het hoort. Aankomend weekend gaan de heren voor de derde overwinning op rij, als ze spelen in Lochem.