Harm Hoftiezer met de alternatieve ambtsketting voor de burgemeester. Foto: Lydia ter Welle
Harm Hoftiezer met de alternatieve ambtsketting voor de burgemeester. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Watertankwagen voor Brandweer Aalten

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Woensdag vond in een feestelijke bijeenkomst in de Brandweerkazerne de officiƫle overdracht plaats van een watertankwagen aan de Brandweer Aalten.

Voor de wagen in gebruik mocht worden genomen, moesten eerst mensen worden opgeleid om te werken en te rijden met de auto. "Want dat vergt een grote mate van vakbekwaamheid. Daarover beschikt bijvoorbeeld Hans Assink, die graag de sleutel van de auto overhandig als overdrachtshandeling aan de Brandweer Aalten."

Alvorens burgemeester Arnold Stapelkamp de Brandweer Aalten succes wenste bij het gebruik van de nieuwe auto, kreeg hij van Harm Hoftiezer een 'ambtsketen' omgehangen. De burgemeester had namelijk verklapt dat hij de hele dag onderweg was geweest en niet op kantoor, en daardoor ook niet had gedacht aan het meenemen van de ambtsketting. "Die had ik bij dit mooie moment voor Aalten graag gedragen, om het belang te onderstrepen." Hoftiezer overhandigde hem het alternatief, en gaf aan dat de burgemeester met die ketting altijd welkom is bij de brandweer.


In actie voor Iris

REGIO - Iris Reuterink 28 uit Gaanderen lijdt aan de chronische ziekte van Lyme. Om geld in te zamelen voor haar behandeling is er nu een actie voor haar opgezet. In samenwerking met een bakker worden paasbroden verkocht en en een kwart van de opbrengst gaat naar haar behandeling.

Er zijn twee soorten paasbroden te koop; een brood van circa 500 gram voor 5,95 euro en een luxer brood van circa 1000 gram voor 12,95 euro. De bestellingen kunnen worden geplaatst tot en met 25 maart via irisreuterink@hotmail.com, onder vermelding van het aantal en de soort broden, de ophaallocatie en de naam van de besteller. De broden kunnen worden afgehaald in een vestiging naar keuze (Ulft, Dinxperlo, Lichtenvoorde, Aalten, Varsseveld en Gaanderen) op vrijdag 30 of zaterdag 31 maart.

De actie is te volgen via facebook: 'Help me mee mijn leven terug te krijgen'.