De oorlogscollectie van Rien Koskamp is weer te bekijken. Foto: PR
De oorlogscollectie van Rien Koskamp is weer te bekijken. Foto: PR Foto:

Oorlogscollectie Rien Koskamp te bekijken

AALTEN - Zondag 25 Maart zal voor het eerst dit jaar de particuliere verzameling oorlogsmateriaal van Rien Koskamp weer te bezichtigen zijn voor publiek.

De verzameling die gevestigd is in een schuur bij boerderij het Ruwhof trekt jaarlijks veel bezoekers. "Mensen vinden het interessant om dingen te weten te komen die zich hier in de buurt hebben afgespeeld", vertelt Koskamp. Ook boerderij het Ruwhof die vlak naast het museum staat is in de oorlog een belangrijke plek geweest voor de Duitse bezetter en het Aaltense verzet.

Afgelopen maanden zijn er veel nieuwe attributen toegevoegd aan de collectie. Zoals een Brits piloten uniform, een maquette van verzetsboerderij De Bark in IJzerlo en veel attributen van het verzet in en rondom Aalten. In het museum is veel terug te vinden van Duitse en geallieerde troepen die in Aalten en omstreken zijn geweest. Van uniformen tot verrekijkers, motoren tot surrogaatkoffie. Er wordt een duidelijk beeld gegeven van hoe het leven toen moet zijn geweest.

Elke laatste zondag van de maand tot en met oktober zal de collectie geopend zijn van 12:00uur tot 17:00uur. Zoals elk jaar zal de collectie ook op Hemelvaartsdag te bekijken zijn. De toegang is gratis en het adres is Barlosweg 1 in Aalten. Tijdens de openingstijden zal de route duidelijk met borden worden aangegeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rien Koskamp tel.06.36311657 of via rien_koskamp@hotmail.com.


www.aalten40-45.nl