Burgemeester Stapelkamp is blij met de nieuwe bluswatervoorziening. Foto: Lydia ter Welle
Burgemeester Stapelkamp is blij met de nieuwe bluswatervoorziening. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Watertankwagen voor Brandweer Aalten

AALTEN - Woensdagavond werd de nieuwe watertankwagen officieel overgedragen aan de Brandweer Aalten. Dick de Vries van de VNOG overhandigde overhandigde een sleutel en daarmee symbolisch de watertankwagen aan Hans Assink, één van de brandweervrijwilligers die speciaal is opgeleid om te rijden en werken met het voertuig.

Door Lydia ter Welle

Burgemeester Arnold Stapelkamp wenste de brandweervrijwilligers veel succes met de nieuwe aanwinst. Hij zei ervan overtuigd te zijn dat Aalten, met de komst van de watertankwagen in combinatie met de aanwezige bluswatervoorzieningen, weer gerust kan gaan slapen, omdat de brandweer nu kan beschikken over voldoende bluswater.

De gasten werden woensdag ontvangen in een met roze en blauwe ballonnen versierde kazerne en werd getrakteerd op koffie of thee met beschuit met muisjes, eveneens in roze en blauw. Bij het openingswoord van postcommandant Harm Hoftiezer werd duidelijk waarom: hij heette iedereen welkom bij de 'kraomvisite' voor de jongste telg van de brandweerfamilie. Volkomen volgens de huidige regels hield hij in het midden of het een jongen of meisje was. Hij noemde de 'boreling' genderneutraal. Nadat de nieuwe aanwinst was binnengereden om te worden getoond aan het bezoek, gaf hij het woord aan Dick de Vries van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Die borduurde voort op het thema 'kraomschiudden' en sprak van een 'olifantendracht': al zeven jaar geleden werden de eerste stappen gezet voor de aanschaf van deze zo broodnodige bluswatervoorziening. "En dan arriveert deze nieuwe aanwinst half december in de kazerne, en dan mag je er alleen maar naar kijken!', zo memoreerde De Vries. Vervolg op pagina 7

Dick de Vries staat op het punt de sleutel van de auto over te dragen aan Hans Assink (rechts0. Foto: Lydia ter Welle
Harm Hoftiezer met de alternatieve ambtsketting voor de burgemeester. Foto: Lydia ter Welle