Afbeelding

Nieuw in de bieb: handwerkcafé

AALTEN - In de Bibliotheek Aalten start met ingang van donderdagmiddag 22 maart het handwerkcafé. Bij deze eerste keer zijn Maureen Huls van Studio Sier en Marian ter Horst van Mijn Knoopjes aanwezig met tips, materialen, ideeën en enthousiasme.

Handwerken is weer helemaal terug van weggeweest, het is leuk en superhip. Wil jij ook gezellig breien, haken, borduren, of iets anders handwerken, samen met anderen? Kom dan naar het handwerkcafé dat met ingang van donderdag 22 maart wekelijks wordt gehouden in de Bibliotheek Aalten van 14.30 tot 16.30 uur.

Speciaal voor de start van het handwerkcafé zijn Maureen Huls van Studio Sier uit Dinxperlo en Marian ter Horst van ‘Mijn Knoopjes’ uitgenodigd.
Maureen heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en heeft sinds twee jaar een eigen handwerkstudio met mooie garens en vooral veel inspiratie: Studio Sier in Dinxperlo. Zij vind het zelf heerlijk om te haken of te breien, maar haar voorliefde gaat uit naar haken: dekens, omslagdoeken en vesten zijn haar favoriete artikelen. Marion heeft jaren de Handwerkkorf in Dinxperlo gerund. Inmiddels heeft zij van haar werk weer haar hobby genaakt, daarnaast geeft zij ook diverse workshops en werkt zij in opdracht en heeft de website ‘Mijn Knoopjes”. Marion haakt, breit, naait met veel plezier en draag dit ook graag aan anderen over.
Maureen en Marion werken met veel plezier samen en hopen iedereen die het leuk vindt aan de haak of brei te krijgen. Het bezorgt hen veel ontspanning en plezier en dat wensen zij iedereen toe! Beide dames zijn 22 maart aanwezig van 14.30 tot 16.30 uur aanwezig.
Iedereen is welkom bij het handwerkcafé: van beginner tot gevorderde handwerker. Men kan gewoon de eigen materialen meenemen. Aanmelden hoeft niet.


Weekprogramma PP-pop-up-store

AALTEN - In de verkiezingswinkel, de PP-pop-up-store, aan de Bredevoortsestraat 4 te Aalten ziet het programma voor de komende week er als volgt uit. Op donderdag is er vanaf 19.30 uur een presentatie van foto's van oud-Aalten. Foto-verzamelaar van Aalten en Bredevoort Leo van der Linde laat de mooiste en treffendste foto's uit zijn omvangrijke verzameling zien. Op vrijdag vertelt vanaf 19.00 uur Boudwijn Inja over Brichbouw een organisatie die sportactiviteiten organiseert voor en met mensen met een beperking. Op zaterdag start om 14.00 uur een toegankelijkheidstoer. Samen met rolstoel-, rollator- en scootmobielgebruikers wordt gekeken waar de toegankelijkheid goed is. Daar komt een kenteken. Plekken waar het minder goed geregeld is, worden genoteerd. Op zaterdag om 16.00 uur is er de prijsuitreiking van de etalagewedsrijd met als hoofdprijs een ritje op de trike door het dorp. Toegang en koffie gratis.


Vrouwen van Nu bijeen

AALTEN - Op maandag 19 maart om 19.45 uur is er een bijeenkomst van Vrouwen van Nu in gebouw Elim te Aalten, komt Ben Godtschalk uit Vorden vertellen over zijn werk in de offshore Industrie. Hij is gezagvoerder op constructieschepen. Gasten zijn van harte welkom.


Lezing 'Vaste planten en hun natuurlijke leefomgeving'

REGIO - Groei en Bloei, afdeling Aalten en omgeving presenteert op donderdag 22 maart een lezing door Arjan Schepers. Hij is eigenaar van een vaste plantenkwekerij met een bijzonder assortiment. Hij kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. In deze lezing stelt hij zichzelf en zijn kwekerij voor en legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet, en waarom. Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats en toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een plant omdat ze zo mooi bloeit en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt, de kans op succes is dan veel groter. Tijdens deze lezing zal hij uitleggen hoe ze op de kwekerij planten indelen op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting. Natuurlijk laat hij ook veel foto's zien van interessante en nieuwe vaste planten en zal hij wat planten meenemen voor verkoop. Duur van de lezing is twee maal 45 minuten met een pauze. Plaats van handeling is De Radstake, Twenteroute 8 op De Heelweg, aan vang 19,30 uur.. Leden hebben vrije toegang, niet-leden betalen drie euro.


Kater gevonden, kater vermist

AALTEN - Op de Lichtenvoordsestraatweg is een rood/witte kater gevonden, hij heeft een wit befje, heeft boven een afgebroken hoektand en is ongecastreerd. Pieter wordt vermist in de Prunusstraat, hij is een kater van anderhalf jaar oud, cypers/grijs gestreept met een wit snuitje, draagt een rood bandje met lapje er aan. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of achterhoek@amivedi.com.