Tony's lobje over de keeper. Foto: Cato Nijman
Tony's lobje over de keeper. Foto: Cato Nijman

Natare weert zich sterk tegen koploper Hydrofiel

AALTEN - Na afgelopen week een slechte wedstrijd gespeeld te hebben, stonden de waterpoloërs van Natare deze week tegenover de (gedeelde) nummer één van de competitie, Hydrofiel uit Nijmegen. Dit beloofde dan ook een zware, praktisch onwinbare wedstrijd te worden. De heren lieten zich echter absoluut niet van de kaart spelen en zetten met 4-8 en waardige uitslag neer.

Waar Natare vooralsnog op de tiende plaats van de twaalf blijft hangen, wist Hydrofiel afgelopen weekend bijvoorbeeld nog met 12-3 te winnen van Winterswijk, de nummer 4 van de competitie. Om het hoofd koel te houden had coach Renny dan ook de volgende tactiek voor ogen: rustig spelen vanuit het balbezit en geen gaten in de verdediging laten vallen door constant met z'n allen naar voren te stormen. Hierdoor wist Hydrofiel niet vanuit de uitbraak te scoren en moest het enkel hebben van de mid-voor of man-meer situaties. De eerste periode vielen dan ook slechts twee tegendoelpunten en dankzij een mooi doorgetikte bal van Tom kwam de stand tot 1-2.

Ook in de tweede periode werkte deze tactiek prima. Hydrofiel kreeg z'n tweede strafworp mee, maar met keeper Timo in de goal heb je eigenlijk niks aan een strafworp. Deze bal wist de goal dan ook niet te vinden en het enige tegendoelpunt deze periode kwam voort uit een man-minder. Scoren bleek voor Hydrofiel dus nog niet zo makkelijk. In de derde periode wist Hydrofiel wel verder los te komen, maar door een goed benutte man-meer door John en een prima ingeschoten strafworp door Wilmar liep de stand slechts uit tot 3-7.

De laatse periode wist Natare de verdediging weer in stand te houden. Met nog een enkel tegendoelpunt kwam Hydrofiel niet verder dan de 8. Tony wist met zijn welbekende lobje nog de afsluitende goal te maken, waarna de wedstrijd met 4-8 voltooid werd. Een uitstekend resultaat tegen de koploper dus, die niet zonder moeite de punten mee naar huis kreeg. Volgende week is WWV aan de beurt, als de heren naar Winterswijk gaan voor de zestiende wedstrijd van dit seizoen.