Korfballers winnen laatste wedstrijd zaalcompetitie

AALTEN - Aladna/De Issel heeft de zaalcompetitie afgesloten met een ruime 16-5 overwinning op Ekca. De eindstand is nog niet bekend aangezien een aantal teams nog een of zelfs twee wedstrijden moeten spelen. Momenteel bezet Aladna/De Issel de eerste plaats, maar het kan in punten nog ingehaald worden door andere ploegen. Het blijft dus nog even afwachten of er een kampioenschap aan zit te komen. Mocht dat zo zijn, dan wordt Aladna/De Issel kampioen zonder zelf in actie te komen.

De laatste wedstrijd deze zaalcompetitie kwam moeizaam op gang. Beide ploegen hadden moeite met scoren en lange tijd stond het slechts 1-1. Dat veranderde halverwege de eerste helft toen Aladna/De Issel beter in de wedstrijd kwam en afstand nam van de tegenstander uit Arnhem. In deze fase werd de basis gelegd voor de latere overwinning, 8-2. In de tweede helft werd al snel duidelijk dat van tegenstander Ekca weinig gevaar kwam en Aladna/De Issel kon de voorsprong verder uitbouwen. Bij het laatste fluitsignaal stond de teller op 16-5. Voor Aladna/De Issel is het nu dus even afwachten wat de andere teams in de competitie gaan doen en of men al dan niet een kampioenschap te vieren heeft.