Progressieve Partij opent twee PP-PopUp-stores

AALTEN/DINXPERLO - De Progressieve Partij opent komende week een tweetal PP-pop-up-stores in winkelpanden te Aalten en Dinxperlo. In deze winkels vindt men informatie over de Progressieve Partij, de verkiezingen en de politiek in de gemeente Aalten.Maar daarnaast ook bescheiden activiteiten op het gebied van cultuur, muziek en sport.

Politieke cartoons in Aalten
In Aalten wordt op zaterdag 3 maart om 11.30 uur de PP-pop-up-store aan de Bredevoortsestraat 4 geopend. Hier is de hoofdmoot een expositie van 8 jaar politieke cartoons 'Pietje Progressief', het alter ego van illustrator Henk van der Luyt uit Aalten. De opening wordt verricht door oud-wethouder Henk Kok, samen met de kunstenaar. Jonge kunstenaars die willen exposeren in dit pand krijgen daarvoor de kans.

Historische foto's en ansichtkaarten van Dinxperlo
In Dinxperlo wordt op zaterdag 3 maart om 13.30 uur de PP-pop-up-store aan de Terborgseweg 10 geopend. Hier is de hoofdmoot een historisch overzicht van het dorp Dinxperlo uit de collectie van Ben Maandag. De opening wordt verricht door een "groep voormalige grafici" uit Aalten en Dinxperlo. Ook hier worden jonge kunstenaars uitgenodigd te komen exposeren.

De PP-pop-upstores zijn geopend van dinsdag t/m donderdag van 15.00-18.00; op vrijdag van 15.00-20.00 uur en op zaterdag van 11.30-17.00 uur. Voor een praatje, een kopje koffie en wat informatie. Het overige programma wordt komende weken bekend gemaakt.


Corsokids sparren voor Volksfeest Aalten

AALTEN - Op vrijdag 2 maart is er vanaf 15.30 tot 19.30 een inloop bij de Robbedoes voor jonge talenten die mee willen doen aan de optocht op 15 september. Stichting volksfeest heeft de handen ineen geslagen met de wagenbouwgroepen om jeugd kennis te laten maken met het wagenbouwen.

Op 2 maart laten ze zien hoe je jou idee uit kunt werken tot een eigen corsowagen. Kinderen kunnen ook meedoen met een versierde bolderkar/skelter of gewoon met een eigen versierde fiets. Het gebruiken van de dahliabloemen is niet noodzakelijk, maar de stichting stelt de benodigde bloemen en bloemenlijm gratis ter beschikking.
Nieuw dit jaar zijn de Corsocoaches. Zij kunnen je helpen met de uitwerking en komen desgewenst bij je langs voor advies.
Dit jaar zijn er in de kidscategorie naast de gebruikelijke vrijkaarten voor de kermis en een geldbedrag ook bijzondere prijzen te winnen.
Kom op 2 maart naar de inloop bij speeltuinvereniging Robbedoes, Saksenstraat 19-A en laat je inspireren voor het Corso 2018!
Voor meer info kun je mailen naar kinderparade@volksfeest-aalten.nl