Foto: collectie Leo van der Linde
Foto: collectie Leo van der Linde

Zoekplaatje: Wie heeft informatie over de voetballende jongens?

AALTEN - Een ansichtkaart uit de late jaren zestig van de vorige eeuw. De jeugd zat toen nog niet achter de computer en had nog geen smartphone. Die waren er in die tijd nog niet. Voetballen was een mooi tijdverdrijf. Waar is deze opname gemaakt en wie herkent de voetballende jeugd? Reacties zijn welkom bij: redactie@aaltensnieuws.nl Ook kan men contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten. Tel. 0543 - 472571.


Oplossing zoekplaatje: 'Gouden koets' rijdt mee in Bevrijdingsoptocht

AALTEN - Na de bevrijding waren er overal in ons land feestelijke Bevrijdingsoptochten. In Aalten reed in 1945 zelfs de 'gouden koets' mee.

Het was vanzelfsprekend niet de echte gouden koets die tot voor kort ieder jaar meereed tijdens Prinsjesdag. Wim Hengeveld: "Mijn twee, toen 17-jarige ooms, de tweeling Jan en Gerrit Hengeveld staan achterop de koets als palfrenier. Van hen heb ik al eens gehoord dat de koets gehuurd was in Winterswijk. Deze moest met 'goudverf' worden bewerkt. Nadien moest deze weer in oorspronkelijke staat terug naar de verhuurder. Hetgeen volgens zeggen een 'hele klus' was!". Trudy Vaags-Heersink: "Volgens mij zaten mijn moeder Grada Heersink-Obbink en mijn oom Derk Heersink erin als prinselijk paar, als koningin en prins".
De koets was destijds een bezienswaardigheid tijdens de Bevrijdingsoptocht van 1945 en er zijn diverse foto's van gemaakt. Deze foto is gemaakt aan de Varsseveldestraat, de plek waar de koets passeerde. Hier woonde volgens Wim Hengeveld 'Oompje Buesink'. Hij was destijds bakker in de Bredevoortsestraat.

Foto: collectie Leo van der Linde