Renny's eerste gebod: de bal in de lange hoek. Foto: Cato Nijman
Renny's eerste gebod: de bal in de lange hoek. Foto: Cato Nijman Foto:

Wederom één doelpunt te weinig voor Natare

AALTEN - Na vier parten lang nek aan nek te gaan in een strijd om de negende plaats, schoot het de waterpoloërs van Natare afgelopen zaterdag net te kort. Na met een voorsprong te beginnen en tot drie maal toe een gelijke stand, kwam de Houtrib zeven seconden voor het eind voorop met 8-9. Wederom een uitslag in het rijtje van 'net-niet'.

Aangezien dit weekend alle herenteams en de dames achter elkaar thuis speelden, had zich een goed publiek verzameld in 't Walfort, waar goed voor gezorgd werd met koffie en bittergarnituur. Daarnaast werd er natuurlijk ook een spannende serie wedstrijden voorgeschoteld, met als afsluiter heren 1 tegen de Houtrib uit Lelystad.

De wedstrijd werd goed begonnen dankzij de welbekende kanonskogel van Wilmar. Ook John zag zijn kans schoon en legde van grote afstand de bal in de hoek van de goal neer. Coach Renny had John verteld best wel eens een poging te mogen wagen en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden. Al snel kwam de Houtrib ook op gang en kwam de stand weer gelijk, waarna de Houtrib het voortouw nam.

Die voorsprong duurde echter niet lang, dankzij Wilmar en Tom die zelfs door keeper en verdediger tegelijk niet tegen te houden was. Met 5-5 was de stand weer gelijk. Dankzij de volle pressing van Natare had de Houtrib zichtbaar moeite de aanval op te bouwen. Naarmate de wedstrijd vorderde wist de Houtrib weer voorop te komen, maar bleef Natare weer niet lang achter. Hoewel het einde van de wedstrijd naderde kwam Natare terug tot een gelijke stand: Tony schoot vanaf de linker vleugel een man-meer in, Imko knalde de bal in de kruising vanaf de top en Jeroen kwam vrij door en schoot de bal in de lange hoek.

Met nog minder dan een minuut op de klok en 8-8 op het scorebord, was de spanning om te snijden. In de allerlaatste tegenaanval kreeg Natare helaas toch weer een man-minder en viel de 8-9. Een wedstrijd tussen twee teams welke aan elkaar gewaagd zijn, maar helaas toch weer geen punten opleverde voor Natare. Met de tiende plek van de twaalf valt er nog een hoop te doen voor de heren. Over twee weken is de volgende kans in Bemmel.


Medailleregen voor Athos

AALTEN - Het eerste weekend van februari was voor de leden van gymvereniging Athos volgepland met wedstrijden. Op drie verschillende locaties werd er geturnd.

In Lichtenvoorde mochten de jongste heren van Athos hun wedstrijd turnen. Als eerste waren de instappers aan de beurt. Sieb ter Haar deed voor de eerste keer mee en turnde een keurige wedstrijd, die hem een een bronzen medaille opleverde. Later op de dag deed pupil Joran Verbeek er nog een schepje bovenop door de gouden medaille voor zich op te eisen.

In Doetinchem turnden de dames van de vierde en vijfde divisie hun tweede voorwedstrijd. Ook hier lieten de Athosturnsters van zich horen. In wedstrijd 1 en 2 was het de beurt aan de vierde divisie.
In wedstrijd 1 wisten Jetske Luiten in de categorie jeugd 2 en Oda Kämink in de categorie junior allebei op de derde plaats te eindigen. In wedstrijd 2 was er een zilveren medaille voor jeugdturnster Naomi Helmink en een bronzen medaille voor senior turnster Marlou Rave. In wedstrijd 3 turnde Iris Luiten een topwedstrijd en werd verdiend tweede in de categorie senior vijfde divisie.

In Dinxperlo vond de tweede plaatsingswedstrijd van acro E plaats. Instappers Merel te Beest, Noa Winkelhorst en Lizzy Oosterink lieten een strakke voorgeschreven oefening zien en werden daarmee eerste. In de categorie dames groep E-niveau werd een prachtige oefening gedraaid door Nienke Nijman, Britt te Winkel en Noa Westerveld. Zij wonnen hiermee de gouden medaille en plaatsten zich voor de finale op 17 maart.


Tabletcursus in de bieb

AALTEN - In de Bibliotheek Aalten start op 20 februari een nieuwe basiscursus iPad en een basiscursus Android-tablet voor senioren.

Deze basiscursus, georganiseerd in samenwerking met Kruiswerk en iPad4senior, is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet hebben of er nog weinig mee doen. In een klein gezelschap van maximaal acht personen leert men de basisvaardigheden. Cursusdata: maandag 20 en 27 februari, 13, 20 en 27 maart en 10 april. Kosten bedragen voor leden de Bibliotheek en Kruiswerk zestig euro, niet-leden betalen zeventig euro. Inschrijven is wel verplicht en mogelijk via www.kruiswerk of in de Bibliotheek.


Waterschap Rijn en IJssel bij ADW

LINTELO - Wouter Akkerman gaat op woensdag 14 februari en presentatie geven over waterbeheer. Hij doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten - Dinxperlo - Wisch). Aanvang is 19.45 uur bij het Kulturhus in Lintelo. De toegang is gratis. Akkerman van waterschap Rijn en IJssel gaat vertellen over het waterbeheer op de watergangen en beken in de omgeving van Aalten (Bielheimerbeek en Winterswijkse beken). De presentatie gaat in op verschillende onderdelen, zoals de ontstaansgeschiedenis, waterbeheer en de toekomst ervan.