Hevo geen partij voor De Hofnar-Bovo

AALTEN - De wedstrijd tussen De Hofnar-Bovo en Hevo uit Heino afgelopen zaterdag is geëindigd in een eenvoudige overwinning voor de Aaltense mannen onder leiding van assistent-trainer Pascal Vet. Het gehavende Hevo speelde voor wat het waard was, maar kon geen vuist maken tegen de koploper in de Derde Divisie A. Met respectievelijk 25-13, 25-15, 25-20 en 25-20 werd het relatief eenvoudig de tiende maximale overwinning voor De Hofnar-Bovo dit seizoen.

In de openingsset liep De Hofnar-Bovo direct uit naar 5-0 maar liet het de bezoekers terugkomen tot 6-5. Zo ging het tot 10-10 redelijk gelijk op, maar daarna leek het spel te kantelen. De Hofnar-Bovo gaf een beetje gas bij en kon Hevo wederom op een flinke achterstand zetten. Zo was de eerste set met 25-13 duidelijk voor de thuisploeg en werd de 1-0 voorsprong genoteerd. In set twee ging De Hofnar-Bovo verder met waar het de eerste set mee was geëindigd. Met eenvoudig en georganiseerd volleybal werd de defensie van Hevo meermaals op het verkeerde been gezet en kwamen de Aaltenaren weer op een ruime voorsprong. Zonder veel problemen werd deze set uitgespeeld en met 25-15 was ook de tweede set voor De Hofnar-Bovo. Vanaf set drie leek Hevo iets meer te kunnen breng, terwijl De Hofnar-Bovo haar scherpte wat leek verloren. De mannen uit Heino brachten meer servedruk waar de Aaltense passlinie meermaals geen antwoord op leek te hebben. Door een tandje bij te schakelen kon De Hofnar-Bovo het spel weer bepalen en kwam het met 25-20 op een 3-0 voorsprong. De laatste set was in principe een kopie van de voorgaande set. De bezoekers boden voor de laatste maal weerstand maar de Aaltense heren gingen voor de maximale overwinning en waren niet van plan een punt cadeau te doen aan de nummer negen van de ranglijst. Met wederom 25-20 was ook de laatste set in het voordeel van de Aaltenaren beslecht en stond de 4-0 eindstand op het scorebord.

Na veertien wedstrijden leidt De Hofnar-Bovo met 63 punten in de Derde Divisie A. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op donderdag 8 februari. De Aaltense mannen spelen dan in Barneveld tegen SSS. Aanvang 20.15 uur.

VoCaSa dames 2 te sterk voor de Hofnar – Bovo dames 1

AALTEN - Afgelopen zaterdag 3 februari speelden de dames van de Hofnar - Bovo tegen VoCaSa dames 2. Na de twee pijnlijke nederlagen op rij tegen de koplopers waren de dames gedreven om punten binnen te halen. Dat resulteerde helaas niet in een overwinning, maar er bleef gelukkig toch wel één punt in Aalten.

De eerste set begonnen de dames scherp, door druk met de service te zetten konden de dames goed mee met het spel van VoCaSa. Dit was helaas van korte duur. Door het snelle spel bij VoCaSa lukte het niet om een goed blok neer te zetten, waardoor de verdediging steeds meer onder druk kwam te staan. Door het gebrek aan side-out sores kon deze set worden bijgeschreven voor VoCaSa. De set werd verloren met 16-25.

Set 2 werd een kopie van de eerste set. De service-druk raakten de Bovo-dames kwijt en aanvallend kwamen de dames tekort, dit resulteerde in rommelig spel waardoor de set al snel gespeeld was. 13-25.

De koppen werden weer bij elkaar gestoken, om in de derde set het eigen niveau te halen. Een aantal veranderingen in het team, welke hopelijk het spel van VoCaSa iets kon breken. De set ging redelijk gelijk op waarbij er af en toe wat onrust in het spel schoot door het goede spel aan de Nijmeegse kant. Maar de Bovo-dames lieten zich niet zo maar uit het veld slaan en knokten terug. Er waren lange en spannende rally's door de goede verdediging aan beide kanten. In een spannend slot wist VoCaSa de set in hun voordeel te beslissen en trekken de set naar zich toe met 21-25.

Hoewel een nederlaag hiermee zeker was, deed Bovo de laatste set nog haar uiterste best om toch een punt in Aalten te houden. De positieve flow werd doorgetrokken naar de vierde set. Al snel was duidelijk dat de dames van Bovo deze set de touwtjes in handen hadden. Door meer controle op de pass kon er meer druk gelegd worden op de aanval. Door de dubbele wissel in te zetten kon De Hofnar-Bovo telkens een goede blokkering en aanvalslijn neerzetten. De laatste set werd binnengehaald met 25-12.

Goede start voor D & C niveau Prinses Margriet

BREDEVOORT - Op zaterdag 27 januari hebben de acroturnsters D & C niveau van Prinses Margriet hun eerste plaatsingswedstrijd geturnd in Kampen. In wedstrijd 1 hebben Ymke en Lyan bij de D Junioren 21,540 punten behaald en dit was goed voor een zilveren medaille. In wedstrijd 2 was het de beurt aan Marike, Nienke en Sarah bij de D Junioren. Zij wisten 21,290 punten te halen en eindigde hiermee op een vierde plaats.

In wedstrijd 3 wisten Joyce en Linn bij de Senioren D een mooie oefening neer te zetten.
Zij hebben voor het eerst een wedstrijd samen gedraaid. Zij wisten met 21,970 punten een vijfde plaats te behalen.

Bij de Senior C was het de beurt aan Mirit, Sofie en Jamila. Zij turnen dit jaar voor het eerst C-niveau. Een zeer sterk deelnemersveld waarin ze twee oefeningen moeten tonen. Zij wisten een prima basis neer te zetten met hun tempo-oefening die ze voor het eerst aan het publiek mochten laten zien. Vervolgens hebben zij hun balansoefening laten zien en hier kunnen we allen tevreden op terugkijken. Al met al een goede start van hun seizoen.
Her en der wat kleine aanpassingen en op naar de volgende plaatsingswedstrijd op 3 maart in Vriezenveen.