Niek te Veluwe (links) in duel met Stanley Akoy van Ajax, terwijl aanvoerder Freek Mulder goedkeurend toekijkt. Foto: Cor Hinkamp
Niek te Veluwe (links) in duel met Stanley Akoy van Ajax, terwijl aanvoerder Freek Mulder goedkeurend toekijkt. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV pakt met tien man punt tegen Ajax

AALTEN - AZSV heeft een zwaarbevochten punt in de wacht gesleept tegen Ajax. De Aaltenaren speelden 75 minuten met een man minder door een rode kaart voor Yeftha Nyamsangya na een overtreding op Bilal el Amrani. In ondertal kwam de thuisclub op voorsprong door een strafschop van Robbin Thuss, die was gegeven door scheidsrechter Van der Pol na een overtreding op Kars Vierwind. Vlak voor de pauze kopte invaller Ricardo Fransberg de gelijkmaker achter Matthijs Ebbers. In de tweede helft een verdedigend AZSV tegen een aanvallend onmachtig Ajax, dat twee kleine kansjes onbenut liet. AZSV werd nog gevaarlijk door een schot van Sjoerd te Boekhorst en een vrije trap van Yordi Orriëns, maar het bleef uiteindelijk gelijk.

Trainer Dennis van Toor moest improviseren met zijn opstelling, omdat Jonathan Goosen de wedstrijd tegen Zuidvogels niet ongeschonden was uitgekomen en niet kon spelen. Voorin is Rik van der Eerden nog steeds niet inzetbaar en was Joost Rasing net weer terug van een blessure, maar nog niet inzetbaar voor een basisplaats.
De Aaltenaren begonnen goed aan het duel met de nummer twee van de hoofdklasse B. Er werd fel verdedigd tegen de technisch vaardige Amsterdammers, maar na vijf minuten was de eerste grote kans voor de Aaltense roodwitten. Kars Vierwind schoot de bal via keeper Stephan Veenboer tegen de lat en daarmee gaf de goed spelende Vierwind voor het eerst deze middag zijn visitekaartje af. Domper voor de mannen van Dennis van Toor was de rode kaart die Yeftha Nyamsangya kreeg na een kwartier spelen. Hij maakte op het middenveld een harde overtreding op Bilal el Amrani en scheidsrechter Van der Pol uit Zwolle trok meteen de rode kaart. Dat maakte het karwei voor de Aaltenaren nog lastiger. Ajax had nog meer de bal, maar dan blijven er ook altijd momenten voor een goede tegenaanval. Tien minuten voor de pauze werd Kars Vierwind, na een fraaie actie, in het strafschopgebied aangetikt en scheidsrechter Van der Pol legde de bal op elf meter van doelman Veenboer. Robbin Thuss ontfermde zich over dit klusje en liet Veenboer kansloos vanaf de stip, 1-0. AZSV verdedigde goed, maar vlak voor de pauze was het de kluts even kwijt. Na een corner voor de Amsterdammers greep de Aaltense defensie niet in en kon de voor Bilal el Amrani ingevallen Ricardo Fransberg de 1-1 achter Matthijs Ebbers koppen.

In de pauze kon de accu worden opgeladen, want er moest nog drie kwartier stevig gebuffeld worden. Ajax wilde wel, maar vond het lastig om de opening te vinden. Zes minuten na de hervatting miste Jack van Moerkerk de bal net na een voorzet van Kenneth Misa-Danso, maar daarna stond de AZSV-defensie goed en werd Ajax pas weer gevaarlijk door een van richting veranderd schot van Berry van 't Land, dat door Matthijs Ebbers werd gekeerd. Doordat Ajax veel druk naar voren zette, kwam er ook ruimte achter de Amsterdamse defensie. Acht minuten voor tijd schoot de ingevallen Sjoerd te Boekhorst goed op doel, maar Stephan Veenboer reageerde goed en tikte de bal corner. Kort daarna speelde Lars Middelwijk de bal onder druk terug op Veenboer, die de bal in de hand nam. Van der Pol floot en legde de bal op zes minuten van het Ajax-doel, maar Yordi Orriëns schoot via een Amsterdamse verdediger de bal naast. In de laatste minuut miste Ricardo Fransberg, tot opluchting van de AZSV-aanhang, de bal toen de eveneens ingevallen Anthony Bryan Bran de bal goed voor het doel kopte. Vier minuten later floot Van der Pol voor het laatst en kon AZSV een zwaarbevochten punt bijschrijven in de strijd om handhaving in de hoofdklasse B.
Komende zaterdag speelt AZSV wederom thuis, als de weergoden het toelaten. Dan is csv Apeldoorn de tegenstander van de roodwitten.


Loopclinic voor beginners bij AVA '70

AALTEN - Bij AVA`70 worden de eerste voorjaarsactiviteiten gepland. Binnenkort wordt er wederom gestart met een cursus Hardlopen voor beginners. Tientallen lopers en loopsters hebben in het verleden reeds deelgenomen aan de cursus en velen hebben de smaak inmiddels flink te pakken. Onder deskundige leiding wordt er gedurende tien weken gewerkt aan de grondbeginselen van het hardlopen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteedt aan de warming-up, de lichaamshouding, het schoeisel en dergelijke.

De eerste trainingsavond vindt plaats op maandag 12 maart vanaf 19.30 uur op het AVA`70 complex, Bredevoortsestraatweg 110-a in Aalten. Het inschrijfgeld bedraagt vijftig euro voor de gehele cursus van twaalf trainingen, inclusief koffie en thee na afloop. Daarnaast is er de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de Gerard Tebroke Memorialloop, die op zaterdag 19 mei in Aalten plaatsvindt. Voor nadere informatie en aanmelding kan men mailen naar: clinic@ava70.nl. Aan de voorjaarsclinic kunnen maximaal 20 beginnende lopers en loopsters deelnemen. Voor dit aantal is gekozen om de deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven tijdens de trainingen.

Sportief wandelen vormt binnen AVA`70 ook een onderdeel van de activiteiten en dat onderdeel mag zich verheugen in een steeds groeiende belangstelling. De trainingen Sportief Wandelen worden gegeven door gediplomeerde trainers en vinden plaats op de maandavond vanaf 19.00 uur, dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur. Voor verdere inlichtingen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met: Dirk ter Maat, tel. 0543-474027 of dirktermaat@hetnet.nl.


Let's Dance bij Aktief

IJZERLO - Wie houdt van dansen is op zaterdag 10 februari welkom bij CGV Aktief in IJzerlo. Die middag zijn er in 't Dorpshuus aan de Thijsweg 19 in IJzerlo dansworkshops onder leiding van Manon Pennings. Van 14.00 tot 14.45 uur zijn eerst jongens en meiden van groep 2 tot en met groep 5 aan de beurt en van 15.00 tot 15.45 uur kunnen kinderen van groep 6 tot en met tweede klas voortgezet onderwijs lekker komen dansen. Meedoen is gratis, graag wel even opgeven via cgvaktief@gmail.com.


Programma AD '69

AALTEN - Het programma van AD '69 ziet er als volgt uit: donderdag 8 februari: 20.00 SDOUC 1-AD'69 1 (Achterhoekcup); vrijdag 9 februari: 19.30 WZV/United Trade zaal 2-AD'69 zaal 1; 19.30 AZSV zaal 2-AD'69 zaal 2