Matthias (links) en Jur op de nieuwe schommel. Foto Henriette Brethouwer
Matthias (links) en Jur op de nieuwe schommel. Foto Henriette Brethouwer

Veel belangstelling voor open huis Schaersvoorde

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Schaersvoorde hield vorige week open huis voor toekomstige leerlingen. Daarvoor was veel belangstelling.

Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Groen waren ook aanwezig op deze avond. Ze waren vooral benieuwd hoe de school er van binnen uitzag en heel erg benieuwd naar de vakken. De manier van vakken presenteren vonden zij erg fijn. "Op deze manier kom je erachter hoe de school straks zal zijn. Volgend jaar moeten wij ook elk uur van lokaal wisselen, dit is heel anders dan op de basisschool. De leerlingen hebben al veel zin om de grote stap naar de middelbare school te maken, naar Schaersvoorde, of naar een andere 'grote school'. "Wij verheugen ons er op om naar de nieuwe school te gaan."


'Hahahandleiding voor Valentijnsdag'

IJZERLO - Op zondag 11 februari geeft cabaretière Madelijne Kool een middagvoorstelling op boerderij 't Westendorp. Een paar dagen voor Valentijnsdag kan het natuurlijk niet anders: dit wordt een concert met (h)eerlijke en ellendige liedjes over de liefde, verhalen vol passie en nutteloze tips voor Valentijnsdag.

Madelijne Kool is cabaretière/ schrijver/ (stem-)actrice/ moeder/ reclamemaker/ songwriter en werkt regelmatig samen met Claudia de Breij, Veldhuis en Kemper en John Ewbank. Naast haar theaterprogramma's maakt ze maatwerkvoorstellingen op verzoek. Kool schudt hierin iedereen wakker met grappen, verhalen, papieren selfies en liedjes die je recht in het hart raken.
Vorig jaar speelde ze in IJzerlo met veel succes een try-out van haar huidige theaterprogramma 'Wake Up Kool", deze keer komt ze met haar programma Hahahandleiding Valentijnsdag. Madelijne: "De Hahahandleiding is dé voorbereiding op Valentijnsdag! Zwijmel, laat het glazuur van je tanden springen, zing mee en kom lekker lachen op de boerderij… We maken er een vrolijke en liefdevolle zondagmiddag van!" De begeleiding is in handen van pianist Nicolaas Duin.
De voorstelling is zondagmiddag 11 februari, boerderij 't Westendorp in IJzerlo, aanvang 15.00 uur. Wie dit laagdrempelige optreden graag wil meemaken is van harte welkom na een mail naar joke.ruesink@hotmail.com of een telefoontje naar 0543466294.


Filmhuis Bredevoort
vertoont The Bucket List

BREDEVOORT - Op zaterdag 10 februari wordt in kulturhus 't Grachthuys de dramatische komedie The Bucket List vertoond. De entree kost zes euro. De film begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.


Speelplek dankzij Kanjers voor Kanjers

AALTEN - Het zal je maar gebeuren: na maanden hard ploeteren door iedereen zie je ineens een plek vol zand omgetoverd worden tot een prachtige speelplek waarin jij en je vriendjes mogen schitteren.

Dat gebeurde Matthias, Jur en Thomas die dankbaar gebruik maken van de nieuwe basketballen, de schommel en bokshandschoenen die hun plekje hebben gevonden bij zorgboerderij `t Grievink in Aalten. Blij vertellen zij, dat ze blij zijn met Kanjers voor Kanjers, dat zorgde voor de inrichting van deze speelplek.