Een technisch onderwijs assistent doet samen met een basisschoolleerling een proefje, terwijl een ouder toekijkt. Foto: Eva Schipper
Een technisch onderwijs assistent doet samen met een basisschoolleerling een proefje, terwijl een ouder toekijkt. Foto: Eva Schipper Foto:

Veel belangstelling voor open huis Schaersvoorde

AALTEN - Op Christelijk College Schaersvoorde was dinsdagavond 30 januari open huis . Open Huis. Het open huis is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en groep 8. Tijdens deze avond kunnen leerlingen van de basisschool een kijkje nemen op de middelbare school. Deze leerlingen moeten immers kiezen naar welke middelbare school zij in de toekomst willen gaan.

Door Eva Schipper

Er waren deze avond verschillende activiteiten. Zo konden bezoekers bij wiskunde wiskundige spelletjes spelen en bij Nederlands spreekwoorden raden. Ook presenteerden veel leerlingen projecten die zij dit schooljaar hadden gedaan. Bij gymnastiek werden bijvoorbeeld verschillende stukjes acrogym opgevoerd. De nieuwe, mogelijk toekomstige leerlingen en ouders kregen alle vakken te zien en zij konden veel vragen stellen aan de vakdocenten.
Judith Nagel is de hoofdorganisator van deze avond. Ze geeft de vakken Frans en Nederlands op Schaersvoorde. Judith organiseert deze avond al drie jaar en doet dit met heel veel plezier. Volgens Judith was het open huis een groot succes: "De sfeer was prettig in de school en de belangstelling van de leerlingen was groter dan vorige jaren." Judith is trots op iedereen die mee heeft geholpen in de organisatie. "Iedereen die dinsdag meegeholpen heeft, heeft een eigen verantwoordelijkheid. Door de inzet van iedereen is het een succes geworden." Judith vertelt wat het doel van deze avond is: het geven van een realistisch beeld en sfeer van de school.

In de lokalen beantwoordden vakdocenten alle vragen van leerlingen en ouders. Henk Adriaanse is docent aardrijkskunde en stond deze avond ook bij zijn vak. "Er waren vanavond heel veel geïnteresseerde en enthousiaste mensen." Volgens docenten was dit aantal mensen groter dan andere jaren.

Lees verder op pagina 7