AJ Plug. Foto: Paul Scholman
AJ Plug. Foto: Paul Scholman Foto:

Blues met AJ Plug bij LSAmusic

AALTEN - Oerkroeg Schiller is het decor voor een bluesconcert met AJ Plug, georganiseerd door LSAMusic. Het concert vindt plaats op zondag 18 februari vanaf 15.00 uur.

Met AJ PLUG is opnieuw een absolute topper uit de Nederlandse blueswereld te gast bij LSAmusic. Algemeen wordt zangeres AJ Plug (Alexandra Johanna) gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht. Ze kreeg in Grolloo uit handen van Johan Derksen de onderscheiding voor beste blueszangeres van Nederland (2016) uitgereikt. AJ Plug, geboren in Katwijk, beschikt inderdaad over een indrukwekkende stem, die doet denken aan een mix van Janis Joplin en Beth Hart.
Na veel omzwervingen door het buitenland, samen met haar partner Klaas Kuijt, keerde AJ Plug terug naar Nederland. Daar kwam de band AJ Plug & the Wildgrooves tot stand. In 2014 verscheen hun debuut-cd Let Go Or Be Dragged die direct goed werd ontvangen. De plaat belandde op de derde plaats in de categorie 'Beste Blues-cd van 2014' bij Arrow Classic Rock en sierde de cover van het Blues-E-News Magazine samen met Shemekia Copeland, Susan Tedeschi en Beth Hart.
Ondertussen heet de band kortweg AJ Plug en onder die naam werd vorig jaar Chew Chew Chew uitgebracht. Het album werd door de muziekbladen uitbundig geprezen. Maar ook de rest van de band is zeer vermeldenswaardig, want inmiddels speelt ook gitarist Guy Smeets bij de band. Hij ontving de Dutch Blues Awards 2015. De Guy Smeets Band werd genomineerd voor beste Bluesband 2015, Guy Smeets als beste gitarist .
Tijdens het LSAmusic concert is Pascal Lanslots te bewonderen op toetsen. Hij ontving in 2016 de Dutch Blues Award . Na reeds twee keer eerder genomineerd te zijn heeft bluesminnend Nederland hem nu ook de meeste stemmen voor de Award 2016 bezorgd. Samen met slide gitarist Klaas Kuijt, bassist Richard Lepelaar en drummer JJ Goossens staat er een fantastische band op het Schiller podium.

De entree voor LSA-donateurs en -sponsoren is uiteraard gratis. Voor de overige muziekliefhebbers zijn er e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl, voor tien euro per persoon.
Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusic-donateurskaart, geen losse kaartverkoop.